Endelig regner det på Costa Blanca video

…men i morgen er solen tilbake for fullt igjen.

Spaniaavisen

Publisert 29. november 2009 11:09

COSTA BLANCA

Søndag ettermiddag regner det nord på den hvite kysten. Etter to måneder med sol og sommer ville værgudene gi appelsinbøndene en hjelpende hånd – eller vannkanne.

Men allerede mandag morgen skinner solen igjen. Det er meldt sol og klarvær i en hel uke til. Likevel kan man ikke ”regne med” de store temperaturene. Det meldes om fra 11- til 16 grader kommende uke.

Sjekk været her. 

Første søndag i advent ble dermed perfekt for alle de som vil bruke dagen til å pynte huset for julehøytiden. Det er bare å sette på kakaoen og finne frem julepynten.

Meteorologene har gått ut med rød alarm i 41 provinser i Spania i dag. For Costa Blanca er det den kraftige vinden som fører til problemer.

Vinden kan komme opp i mer enn 70 kilometer i timen – over 30 knop – noe som tilsvarer stiv kuling. Vinden vil ramme provinsene Alicante, Murcia, Valencia og det meste av Andalucía.

I tillegg til vinden vil faktisk snøen skape problemer enkelte steder. Det kan snø så langt sør som Granada og Jaén. Det nordlige Spania får nedbør som snø i dag, og da er det snakk steder 700 meter over havet.

Se video under.