Endelig, nå etablerer Ikea seg også i Alicante

Varehus kan stå ferdig i løpet av 2015.

Spaniaavisen

Publisert 19. juni 2014 06:45

ALICANTE

Snart slipper du å kjøre til Murcia for å handle møbler på Ikea. Til neste år åpner trolig Ikea et gigantisk varehus i Alicante.

Planene godkjennes førstkommende fredag. Dette er første skritt i realiseringen av Ikeas 17. butikk i Spania.

President Alberto Fabra i la Generalitat Valenciana kunngjorde under åpningen av det nye Ikea-varehuset i Valencia tirsdag at byggeplanen for Ikea i Alicante godkjennes i morgen.
 
Byggingen kan da starte allerede innen cirka seks måneder og varehuset kan stå ferdig i løpet av 2015. Investeringen er på over 700 millioner kroner og forventes å syselsette mer enn 4000 arbeidere i byggeperioden.

Trenger du leiebil i Spania eller Skandinavia? Sjekk ut prisene her – gratis norsk servicetelefon og prisgaranti

Fabra sier han er stolt over at utenlandske selskaper fortsetter å satse på regionen slik at den fortsetter å vokse. Han understreket at etableringen til Ikea vil ha en dynamisk effekt på møbelindustrien i Valencia-regionen som helhet, fordi Ikea-kunder er også kunder av møbelindustrien i regionen som er preget av kvalitetsprodukter og design. 

Fabra pekte på at byggingen av senteret i Valencia, med en investering på om lag 100 millioner euro, har hatt innvirkning på produksjonen i regionen med 163.7 millioner euro og generert mer enn 1700 arbeidsplasser av dem er 400 fra regionen.

Ikea finnes nå blant annet i Murcia, Málaga, Madrid, Jerez (Cádiz), Sevilla og Valencia.