Endelig kan kirken ringe inn til gudstjeneste

For fem år siden ble Prinsesse Märtha Louises kirke tatt i bruk. Først nå er den ferdig.

Terje Aspdahl

Publisert 14. oktober 2009 14:31

TORREVIEJA

Søndag klokken 17.00 innvier sjømannskirken i Torrevieja det nye kirketårnet og klokken som på grunn av økonomien ikke ble prioritert i byggeperioden. Nå er alle bitene på plass.

– Kirketårnet var tegnet inn i planene for kirken, men vi valgte og utsette det. Det har selvfølgelig med økonomi å gjøre. Nå er er alt klart og endelig føler vi at kirkebygget er komplett. Blant annet har mange spanjoler spurt om kirken er et kommunalt bygg og ikke en kirke siden vi ikke har hatt et kirketårn med klokke som er gjenkjennelig for en kirke, forteller sjømannsprest Helge Pettersson til Vikingposten.

Les også: Åpnet prinsesseparken

Sjømannskirken er avhengig av gaver og de går til blant annet daglig drift.

– Vi har måtte øremerke gavene til nytt kirketårn. Det er ikke mulig å ta det fra det vanlige budsjettet. Endelig er vi klare for å kunne ringe gudstjenestene inn, ikke minst fordi mange har gitt midler til akkurat dette prosjektet. Jeg må blant annet nevne at ”husmor” her i kirken ble stoppet av en norsk syklist. Han overleverte en konvolutt som han sa var til kirketårn. Når vi åpnet konvolutten lå det 25 000 kroner i den. Han ville være anonym. Slik hjelp er uvurderlig. Vi har også brukt noe av pengene Marit Meum testamenterte til oss. Det var 550 000 og hun ville at noe av disse pengene skulle brukes til dette. Det skulle gå til noe som kirken vanligvis ikke har råd til. Ellers har sjømannskirken i Norge bevilget halvparten av utgiftene, sier Pettersson.

Les også: Bli med og spill minigolf

Siden kirken sto ferdig for fem år siden har nesten 200 000 mennesker vært innom. Det er mange flere enn det som var vanlig før Prinsesse Märtha Louises kirke var ferdig i Saltbyen og urbanisasjonen La Siesta.

– Vi har ikke invitert noen spesielt. Dette er en takkegudstjeneste hvor alle er velkommen, understreker Pettersson overfor Vikingposten.