Endelig fullt hus ved norsk sykehjem på Costa Blanca

Siden i september i fjor har direktør Ingrid Hjelle og hennes stab på 27 ansatte hatt fullt hus på rehabiliteringssenteret Vistamar til Trondheim kommune.

Spaniaavisen

Publisert 25. mars 2011 06:41

VILLAJOYOSA

Fra september 2009 til september 2010 var Vistamar i Villajoyosa så å si uten en eneste pasient, men så løsnet det. Trondheim kommune vedtok at de skulle begynne å bruke de 22 plassene de har leid for mange år. Siden har rehabiliteringssenteret Vistamar hatt fulle hus.

– Nå er tilbudet blitt så populært i Trondheim at vi det er ventelister på å komme ned hit. Neste måned kommer de samme pasientene ned for tredje gang.
Dette betyr at de liker seg hos oss. Fra september i fjor og frem til sommeren i år kommer vi til å ha så å si fullt belegg. Det er akkurat dette vi har jobbet for i ett år. Noen av de som begynte her for to år siden jobber her ennå. All ære til dem for at de holdt ut på vent ett år til vi fikk skikkelig med pasienter, sier direktør Ingrid Hjelle til Vikingposten.

Les også: Trondheim-ja sikrer normal drift ved Vistamar

I det siste er det organisasjonen Livsglede for Eldre fra Trondheim som har inntatt hele Vistamar. De er 14 pasienter med ledsagere og ledere. Totalt 38 personer. Dette er den aller første turen Livsglede for Eldre arrangerer fra Trondheim.

– Pasientene kunne ikke reist ned hit hvis de ikke hadde hatt med seg ledsagere. Til det krever de for mye. Ledsagerne er 12 elever fra helse- og sosialarbeiderlinjene ved to skoler i Trondheim og sju elever fra Livsglede for Eldre-gruppen ved sykepleierutdanningen i samme by. Vi har kun 22 rom så dette betyr at noen ledsagere og pasienter deler rom, forteller Hjelle.

Leiebil i Spania – gratis norsk servicetelefon – prisgaranti

Livsglede for Eldre er råfornøyde med Vistamar og de ansatte. Her har vi masse fagpersoner som til enhver tid står til disposisjon. Blant annet mange sykepleiere, og så skaffer de lege kjapt hvis det trengs. En trygghet for pasientene vi har med, sier ansvarlig livsgledekoordinator, Sigrid Seppola.