En uke uten strøm og vann

300 beboere måtte hente vann i basseng for å skylle ned i do.

Spaniaavisen

Publisert 3. november 2010 19:20

LA MARINA/SANTA POLA

Beboerne i El Pinet, med nordmannen Erling Solvik i spissen, raser. Sist uke tok Iberdrola og vannselskapet både strøm og vann fra alle de 300 beboerne. Entreprenør San Jose Inversiones får skylden.

Selv om det er tre år siden Erling Solvik flyttet inn, står ennå problemene i kø for nordmannen og resten av beboerne i boligområdet El Pinet like ved sjøen noen kilometer nord for La Marina. Sist mandag toppet det seg da de 300 beboerne mistet både strøm og vann.

Les også: Beboere har ventet 12 år på vann og strøm

– Iberdrola og vannleverandøren skylder på manglende innbetalinger fra enkelte av beboerne. Derfor tar de like godt strøm og vann fra oss alle. Den siste uken har vi vært nødt til å gå i fellesbassenget for å hente vann for å skylle ned i doen. Strøm har vi ikke klart å skaffe. Det er blitt noen sene kvelder ute på spaserturer fordi vi ikke klarer å holde varmen hjemme uten strøm, sier en fortvilt Erling Solvik til Vikingposten.

I nabolaget hans bor det både familier med små barn og folk som er avhengige av rullestol. Etter en uke uten vann og strøm, og klagestorm til både utbygger, strøm- og vannselskap og kommunen, fikk beboerne tilbake vannet like før helgen.

Les også: Torrevieja-urbanisasjon uten strøm på tredje uka

– Strømmen har vi bare fått igjen i gatelysene. Derfor er folk helt avhengige av tjuvkoblinger. Det henger ledninger over alt her nå. Vi skulle ennå gått på byggestrøm fordi anlegget ikke har fått ferdigattesten. Utbygger San Jose Inversiones klarer ikke å opprettholde sine forpliktelser. Det har de ikke klart siden jeg kjøpte leiligheten for fem år siden. Helt siden jeg flyttet inn her har høyspentledninger ligger på bakken og slengt. Dette har vi vært nødt til å leve med, men når strømmen og vannet ble borte ble det nesten panikk blant noen av beboerne. Den siste uken har vært helt forferdelig, sier Solvik.

Sjekk nye prospekt på bolig til salgs her

Den stødige karen fra Stavanger har klart seg greit gjennom uken, men han synes synd på naboene med babyer og for dem som er avhengige av rullestol. Hadde Solvik visst hva som ventet ham da han signerte kjøpekontrakten for et flott område som het El Pinet, ville han aldri i verden kjøpt boligen sin. 
 – Byggherren San Jose Inversiones gjør akkurat som de vil. De behandler oss beboere som dritt. Høyspentledninger ligger på gaten. Ledningene henger over postkassene, sier en oppgitt Erling Solvik.

Hele denne saken og byggherrens svar kan du lese i Vikingposten. Den kan du gratis laste hed som PDF her