En uforglemmelig dag på Solgården

Hanne Krogh dukket opp som troll i eske.

Spaniaavisen

Publisert 30. oktober 2014 21:55

VILLAJOYOSA

Solgården Ferie- og helsesenter med administrerende direktør Pablo Sbertoli og Marianne Moe Sbertoli som vertskap, inviterte torsdag nordmenn som oppholder seg på spanske institusjoner og ledsagere fra Frivilligsentralen, institusjonene og foresatte til middag. 

På menyen stod kjøttkaker i brun saus med kålstuing og karamellpudding til dessert. Begeistringen var stor da Hanne Krogh overraskende dukket opp. Hun fremførte kjente norske viser og fikk alle tilhørerne med på allsang. Stemningen var på topp og det ble en minnerik opplevelse i flotte omgivelse på Solgården. 

Hanne Krogh er ofte på besøk på Costa Blanca og opptrer da mer enn gjerne alene eller med musikervenner.

Les også: Går sammen om nytt, stort nordisk helsesenter på Costa Blanca

– Jeg fikk tilfeldigvis høre om dette arrangementet av Pablo Sbertoli og Marianne Moe Sbertoli som er gode venner av meg. Jeg spurte: Er det noe jeg kan gjøre?. Jeg synes Frivilligsentralen gjør en verdifull jobb som tar vare på mange nordmenn som bor her nede, og som trenger hjelp og rådgivning. Det er derfor ekstra hyggelig å kunne bidra og møte noen av de eldre her i dag på Solgården som er et utrolig fantastisk sted, sier Hanne Krogh.

Frivillighetssentralen med leder daglig leder Teresa Hundseth i spissen, står bak ideen om å invitere nordmenn som til dagelig oppholder seg på spanske institusjoner, til sosialt treff. Det legges da vekt på at de får en «smak» av norske tradisjoner og får møte andre nordmenn i samme situasjon. I mars hadde de middag på kirkesenteret i Albir. 

– Under middagen på kirkesenteret i Albir ble vi invitert til Solgården av administrerende direktør Pablo Sbertoli. Jeg retter en stor takk til vertskapet her på Solgården og setter stor pris på invitasjonen. De har gitt oss alle en uforglemmelig dag, sier Teresa Hundseth til Spaniaavisen.

Frivillig Liv Airin Fragaat sier seg enig og understreker at det er viktig at de frivillige også trives for å få flest mulig til å stille opp å hjelpe de som trenger det. 
– Stor takk til Solgården og vertskapet. Vi har ikke økonomi til slike arrangement, så det er gull verdt, sier hun.

Frivillighesentralen har daglig kontakt med nordmenn som oppholder seg på institusjonene Annecke i Alfaz del Pi, Les Boqueses i Altea og Ballesol Costablanca Senior Resort i Cala Finestrat.