En kjempe har gått bort

Olav Bratberg ble født i Kvam i Nord-Trøndelag 21.10.1938 og sovnet stille inn fredag 13. november 2020 på pleiehjemmet Savia Recidencia i Villa Martin, 82 år gammel.

Erik Lange

Publisert 20. november 2020 12:38

TORREVIEJA

Olav flyttet sammen med sin kone Anne Mette til Spania i 2001, og bodde de første årene på Playa Flamenca og fra 2007 i Los Balcones i Torrevieja.
Han hadde hovedsakelig sin yrkeskarriere i Forsvaret og var Oberstløytnant i Hæren de siste årene før han gikk av med pensjon.

Olav var samfunnsengasjert hele livet og var politisk engasjert. De siste fem årene i Norge var han fylkesformann i Frp Nord-Trøndelag og var en av strategene for å få valgt Per Sandberg inn på Stortinget i 1999.

Dette var grunnen til at han ble spurt av Carl I. Hagen om å administrere etablering av en FrP-forening i Torrevieja i 2003. Jeg kjente han litt før dette, men fikk gleden av å samarbeide nært med Olav i denne forbindelse og de neste syv årene, hvor han var selvskreven leder for Frp i Torrevieja. På grunn av Olavs gode kontakter sentralt i partiet, hadde vi en periode hvor veldig mange av partiets stortingsrepresentanter besøkte oss i Torrevieja. Olav ledet alle disse møtene, og var kjent for sin lune humor og sin kraftige stemme under møtene.

For øvrig var Olav også leder i Odd Fellow her i Torrevieja i to perioder, med sin kone Anne Mette som sekretær. Han hadde også styreverv i petancaklubben «Kule Venner» i mange år. 

Olav fikk dessverre sykdommen Parkinson for noen år siden, og ble naturlig nok redusert av dette. For cirka to og et halvt år siden ble han så syk at han måtte legges inn på pleiehjemmet Savia Recidencia i Villa Martin, hvor han ble til han døde. En naturlig konsekvens av Parkinson gjorde at han også ble rammet av Alzheimer. 

Han trivdes og ble tatt meget godt hånd om på Savia Recidencia. Hans kone var meget fornøyd med behandlingen der og personalet som alltid ga han og Anne Mette meget god behandling.

Olav Bratberg bisettes tirsdag 24. november klokken 13.00 fra Sjømannskirken i Torrevieja. Det er dessverre begrenset plass (30 personer) på grunn av pandemien.

På vegne av mange av Olavs venner, lyser vi fred over Olav Bratbergs minne, og våre tanker går til hans kone Anne Mette, barn og stebarn og øvrig familie.