En av Spanias beste gokartbaner

Har du lyst på en raceropplevelse av de sjeldne? På en racerbane blant de ypperste i Europa? Med gokart som går fra 0 til 100 km/t i løpet av små sekunder. Ta turen til Karting Finestrat like utenfor Benidorm.

Spaniaavisen

Publisert 6. september 2008 06:04

BENIDORM

Vikingposten var i kontakt med eksperter innen motormiljøet på Costa Blanca. Vi ville ha en skikkelig gokartbane. Alle vi snakket med var krystallklare i sin mening; Karting Finestrat er blant de aller beste banene i Spania.

Skal du ha fart og moro er det bare å legge turen til denne fantastiske gokartbanen. Eller racingbanen. For hele runden er mellom 1000 og 1500 meter. Bred som en vanlig norsk Europavei. Med sikkerhetstiltak som en vaskekte Formel 1-bane. Her finner du blant annet lekeplass for barna. Gokarter for de aller minste (barnekarting). Stor restaurant og bar der man har panoramautsikt til hele anlegget.

Eneste minuset vi fant er prisene for leie av gokartene. Her går euroene unna. 40 euro for ti minutter i de største kartene er en stiv pris. Men etter ti minutter bak rattet i disse store kartene er du garantert sliten. I hele kroppen.

Hos Karting Finestrat finner du garantert kjøretøy for alle aldre og alle utfordringer. De største gokartene er på 220 kubikk og går lett over 100 km/t. De nest største er på 180 kubikk og gjør cirka 85 km/t. De minste kartene på den største banen er på 50 kubikk og gjør 50 km/t. Mer enn nok for barn og ungdom fra 10 til 14 år. De aller minste kan leie barnegokart på egen bane. Felles for alle er at leien dekker kjøring i ti minutter. Verken mer eller mindre.

Man betaler fra 40 euro for de største, til 12 euro for barnegokartene. Hjelm er inkludert i leieprisen. Når du leier en gokart her må du også skrive under på at du tar ansvaret for eventuelle ulykker leietakerne er skyld i. For det er ikke vanskelig å gjøre stor skade med de største gokartene. Legg derfor turen i baren til etter du har kjørt på banen. Da smaker også en god kald forfriskning mye bedre…

Karting Finestrat holder åpent året gjennom. De to eneste dagene de har stengt portene er 25. desember og 1. januar. Hver høst og vinter kjøres det nasjonale mesterskap på banen. I 2004 og 2005 arrangerte de også World Cup for supermotors.

Som du ser i videoen under, går det unna med de kjappeste gokartene.