Elisabeth starter blomsterbutikk i Torrevieja

Her er det siste tilskuddet i den skandinaviske næringsfloraen på Costa Blanca: En blomsterforretning.

Terje Aspdahl

Publisert 11. desember 2008 20:12

TORREVIEJA

Den svenske blomsterdekoratøren Elisabeth Erlandsson (43) åpnet tirsdag egen blomsterforretning på det nye Centro Comercial Torremarina litt nord i Saltbyen.

– Jeg har sett at det er få blomsterforretninger her i byen. Og de få man finner ligger vanskelig til med hensyn til parkering. Her håper jeg å ha funnet en flott belligenhet for min blomsterdrøm. Dette nye senteret på Torremarina har gode parkeringsmuligheter, og med en daglivarekjede som Mercadona som nærmeste nabo, håper jeg dette vil bære seg, sier Elisabeth Erlandsson.

Les også: To nye gågåter i Torrevieja

Svensken har lang fartstid i Spania. Hun har tidligere drevet restaurant på Mallorca i tre år, og har hatt feriehus i Torrevieja i ni år. Siden august har hun og samboer Krister Reitan bodd i Torrvieja. Nå blir de naboer med mer enn 10 andre forretningsdrivende i det nye kjøpesenteret. På åpningsdagen var det mange som hadde tatt turen innom, og da vanket det gløgg og pepperkaker og blomst til de første kvinnelige kundene.

– Jeg er selvfølgelig veldig spent på hvordan det vil gå, men jeg tror vi har et tilbud mange skandinaver har savnet. Ikke bare har vi blomster, men også gaveartikler og mange spennende varianter av te, sier Erlandsson som får samboeren med på laget. Han er til daglig kokk på Bar La Rosaleda.

Les også: La ut på seileventyret

– Jeg vil hjelpe til her så ofte jeg ikke har på meg kokkelua. Vi har allerede lagt ned mange timers arbeid med interiøret her i butikken. Det var mye som skulle på plass før vi kunne åpne, forteller Krister Reitan.