Eline søker sprek "kartleser" i Torrevieja

Synshemmet vil løpe halvmaraton i Saltbyen.

Spaniaavisen

Publisert 31. januar 2013 07:25

TORREVIEJA

Synshemmede Eline Øidvin fra Stavanger ønsker å løpe halvmaraton i Torrevieja om en måned. For å klare det er hun avhengig av en ledsager. Kan du tenke deg det?

Eline Øidvin har tatt kontakt med Vikingposten for å få hjelp til å finne en ledsager som kan hjelpe henne rundt i halvmaratonløypen i Torrevieja i slutten av februar. Løpet er på 2,1 mil, og går i den flotte naturen rundt Saltbyen.

Finn hjelp i vår bransjeguide her

– Jeg er en 36 år gammel mosjonsløper fra Tau utenfor Stavanger. Jeg er synshemmet på grunn av en skade på synsnervene. Jeg er blind på mitt høyre øye, og har cirka ti prosent syn på mitt venstre øye.
Selv om jeg bor i Norge, er jeg flere ganger i året i Torrevieja hvor mine foreldre har en liten leilighet. Til daglig jobber jeg i 50 prosents stilling som fysioterapeut i kommunehelsetjenesten. Jeg er gift og har to barn, forteller Eline Øidvin til Vikingposten.

Hun har drevet med løping i halvannet år. Men for å løpe er hun avhengig av å ha med seg en ledsager som kan være hennes ”øyne". Det vil si å fortelle om ruten, høyresving, venstresving, oppkant og så videre – nesten som en kartleser.

Bli venn av Vikingposten og Spaniaavisen på Facebook

– Jeg har løpt tre halvmaraton og to maraton det siste halvannet året.
Hjemme har jeg flere ledsagere som jeg løper med. Jeg har nå meldt meg på Torrevieja Mediomaratòn for første gang, og søker etter en ledsager som ønsker å løpe sammen med meg i Torrevieja 24. februar, sier Eline Øidvin til Vikingposten.

Er du sprek nok til å gjennomføre en halvmaraton, og kan tenke deg å hjelpe Eline med å gjennomføre sin fjerde halvmaraton, er det bare å ta kontakt med Vikingposten på telefon 966 708140 eller på email red@vikingposten.no. Så skal vi formidle kontakten videre til Eline.