Elever og foresatte i karantene: Fire elever bekreftet smittet

Rektor: - Vet ikke opprinnelsen til utbruddet

ALFAZ DEL PI

Smitteutbruddet ved Den norske skole Costa Blanca i Alfaz gjør at en rekke elever og foresatte er i karantene i påvente av corona-testing.

Som Spaniaavisen tidligere har meldt er skolen stengt på grunn av smitten.

– Det vi vet er at det foreløpig er fire elever som er smittet, men vi vet ikke opprinnelsen til utbruddet og ikke når. Vi har vanskelig for å tro det kan ha skjedd under utendørsarrangementet vi hadde torsdag, men det er umulig å si, sier rektor Kristin Granne. 

DnsCB-rektoren opplyser at 8. og 9. klasse blir testet.

- Men det er det helsemyndighetene som er ansvarlig for, så vi vet ikke noe mer om det. Først og fremst er dette trist for elevene som ikke får den avslutningen på skoleåret som planlagt. Elevene er ikke vaksinert og er mye sammen, derfor er de også mer utsatt for smitte, sier rektoren og innrømmer at skoleåret under pandemien har vært vanskelig.

- Det har det vært, men restriksjonene har vært for alle og vi har i det minste hatt en jobb å gå til i motsetning til så mange andre.

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.