Elever med konsert for trengende

Fire spreke jenter på helsefagarbeiderlinjen inviterer i dag til konsert og mye moro på Alfaz del Sol.

Spaniaavisen

Publisert 25. april 2013 08:38

ALFAZ

Alle inntektene går til organisasjonen ”Hjelp oss å hjelpe Costa Blanca”.

Klokken 17 braker det løs med elevprodusert underholdning. Jentene, som er elever ved helsefagarbeiderlinjen ved Den norske skole Costa Blanca, har hatt et prosjekt de fire siste ukene som skal munne ut i et arrangement med sang, dans, musikk og mye annet.

– Temaet for konserten er filmer og serier. Publikum vil få høre sanger fra noen av de mest kjente filmene og seriene de siste årene. Det er elever fra 8. klasse til 3. klasse på videregående som står for underholdningen, både som sangere og musikere. Dessuten har vi fått en profesjonell musiker til å backe oss, forteller Sara Lakseide til Vikingposten.

Interessert i det som skjer i Alfaz – her finner du en oversikt

Hun utgjør arrangementsgruppen sammen med Kristine Huuse Piperud, Anna Lovise Gundersen og Julie Karin Solvang-Nielsen. De har til og med fått med den norske barnehagen i Alfaz til å delta med en egen sang.

– Hvorfor gjør fire unge damer dette?
– Læreren vår bestemte det! Nei, vi ble enige om at vi skulle ha et prosjekt når de andre elevene er ute i praksis på ulike institusjoner. I tillegg skulle alle inntektene vi fikk gå til et veldedig prosjekt i nærområdet. Vi hadde hørt så mye bra om hjelpearbeidet ”Hjelp oss å hjelpe Costa Blanca” driver med til blant annet barnehjemmene til Emaus i Altea, at det var ikke vanskelig å bestemme seg for det, sier Kristine Huuse Piperud.

Les også: Tilbyr guidede turer til fyret i Albir

– Nå håper vi bare at folk stiller opp. Vi har et lotteri med 15 flotte gaver. Førstepremien er massasje på Akinon. Vi har kakesalg og innsamling av klær og artikler til barn og voksne i tillegg. Inngangsbilletten på fem euro går også i sin helhet til hjelpearbeidet. Vi har hatt så lite utgifter til dette at vi går i pluss selv om det bare kommer tre gjester. Men vi håper selvsagt på et tresifret antall gjester, sier Julie Karin Solvang-Nielsen.

En av primus motorene i ”Hjelp oss å hjelpe Costa Blanca”, Silje Lyng, synes initiativet fra jentene er kjempebra.

– Vi i organisasjonen er stolte over at vi får oppmerksomhet fra disse elevene. Vi er rett og slett krye over de valgte oss. Det er veldig bra at ungdommen viser engasjement til å støtte opp om veldedig arbeid, sier Silje Lyng.