Eldre nektes reiseforsikring til Spania

Reiseoperatør mener det er diskriminering.

Terje Aspdahl

Publisert 13. september 2013 12:06

COSTA BLANCA

Eldre som ønsker å tegne reiseforsikring før de drar til Spania, må regne med å betale ekstra for det – hvis de da overhodet får lov til å tegne reiseforsikring.

Flere selskaper nekter personer over 75 år å tegne slik forsikring.

Aftenposten forteller i dag om 82 år gamle Edith Tiedemand som hadde lyst å ta seg en Spania-tur. Men både hun og hennes fire år eldre reisefølge opplevde å bli nektet reiseforsikring på grunn av høy alder.

– Vi var begge ved god helse uten at noen spurte oss om det. Det var kun alderen det gikk på, sier Tiedemand til Aftenposten.

Har du opplevd problemer med å få reiseforskring? Ta kontakt med vår reporter her

– Dette er en utrolig diskriminering av eldre mennesker. Å være gammel er ikke det samme som å være syk, sier Anna Særnmo, som er daglig leder av reisebyrået Senior Travel.

Nylig fortalte Fædrelandsvennen om Anne Marie Næs (98), som måtte avlyse turen til Spania med Senior Travel på grunn av vansker med å skaffe gyldig reiseforsikring.

Europeiske Reiseforsikring bekrefter at de har satt en grense på 75 år for reiseforsikring for nye kunder. Hos Tryg Forsikring øker premien med 30 prosent når man fyller 70 år, mens kunder over 80 år betaler 90 prosent mer enn normal pris.