Ekspert tror euroen vil holde seg rundt åtte kroner

Seniorøkonom Kyrre Aamdal i DnB NOR tror man må betale rundt åtte kroner for en euro i lang tid fremover. 

Spaniaavisen

Publisert 25. mars 2010 16:58

OSLO/COSTA BLANCA

Man må forvente svingninger, men Aamdal mener vi er mot en normal eurokurs nå. 

Torsdag måtte du betale vel åtte kroner en euro. Seniorøkonom Kyrre Aamdal mener denne kursen vil bli den normale for den norske krona mot euroen. Han mener prognosene viser at krona vil komme til å styrke seg ytterligere fremover.

– Jeg tror vi er veldig nær normalen nå. Kursen kommer til å bli liggende mellom 7,80 og 7,90 norske kroner for en euro. Men jeg tror vi kan få noen kortvarige tilbakeganger ned mot 7,50 og opp til 8,00 kroner, sier Kyrre Aamdal til Vikingposten.

Sjekk vår valutakalkulator her

Aamdal mener den norske økonomien er finansiell sterk, mens Spania derimot er blant dem som sliter mest av EU-landene. Dette begrunner han med de dystre utsiktene innen bygg og eiendom i Spania. Seniorøkonomen sier han ser at de spanske myndighetene holder på med endringer – noe man sannsynligvis vil få positive reaksjoner på i fremtiden.  

Les også: Ta en ekstra titt på eurosedlene dine

– Sannsynligvis har Spania fått et varig bortfall innen bygg og anleggssektoren. Utsiktene til at landet skal komme tilbake til der de var på 1990- og begynnelsen av 2000-tallet er heller dårlige. Landene ellers i Europa, som sliter økonomisk, opplever svikten innen industrien. Her vil man sannsynligvis på sikt komme tilbake til det som var normalen før krisen.

– Likevel er jeg ikke redd for Spania skal komme i samme uføret som Hellas. De har ikke vært like slepphendte som grekerne, hevder Aamdal.