Eks-stortingsmann i fri dressur i Torrevieja i dag

På Los Arcos i dag 31. mars kan du oppleve tidligere stortingsrepresentant for Høyre, og nåværende humorist, Hallgrim Berg, i fri dressur.

Spaniaavisen

Publisert 25. mars 2011 06:39

TORREVIEJA

Dere som tror at politikere og stortingsrepresentanter er noen grå og kjedelige personer må bare tro om igjen. De som har opplevd Hallgrim Berg fra Ål i Hallingdal i fri dressur med sine vitser og fortellinger vet at dette ikke stemmer. Når Berg entrer scenen har du 45 minutter og vel så det, med god trim av lattermusklene.

– Jeg kommer med et humoristisk vårslepp til Spania. Her blir det garantert en kveld fri for politikk. Eneste er et par saftig gode historier fra den gangen jeg satt på Stortinget. Ellers kommer jeg til å bruke mange av mine historier fra bøkene ”Når sevja stig”, ”Når lauvet sprett” og ”Når flommen går” i løpet av kvelden. Her er til dels saftig humor, og for meg er det viktig å formidle humor som ikke bare går på sex og sprit, sier Hallgrim Berg til Vikingposten.

Nye boliger på plass i vår boligportal – ta en titt her

Arrangementet er en del av det tradisjonelle ”Syng og dans” på samme sted.

Berg satt på Stortinget fra 1981 til 1997. Men han var også med fire år tidligere og fire år etterpå som vararepresentant. Totalt blir dette 24 år for hallingdølen i Oslo. Nå nyter han dagene som travel pensjonist, forfatter og musiker fra sitt hjemsted i Ål.

– Jeg har med seljefløyten og munnharpen og håper min gode venninne Aud Berit Johannessen, som bor i Torrevieja, vil synge litt også. Blir det riktig trivelig utover kvelden, og blir vi litt i farten kommer jeg nok også til å by opp på en skikkelig springar! Det er forresten lenge siden jeg var i Spania. Jeg har ikke besøkt landet siden jeg var nygift i 1968. Da var jeg og kona i Benidorm. Vi gleder oss til å komme ned til den store norske kolonien, sier Berg.

Leiebil i Spania – gratis norsk servicetelefon – prisgaranti

Den tidligere stortingsrepresentanten har også en annen plan med besøket.
Han er nemlig leder for Nordmanns-Forbundet, en organisasjon for å fremme nordmenns interesser i alle land.

– Jeg håper å bruke noen minutter på Los Arcos til å informere om Nordmanns-Forbundet. Vi har cirka 3000 medlemmer fordelt på 51 land. Og Spania med sin store koloni, er ikke et av dem. Vi har lokalavdelinger i 20 land fordelt over hele verden. Forbundet ble stiftet av Carl Berner og Bjørnstjerne Bjørnson for 103 år siden. Hadde det ikke vært på tide med en avdeling også hos dere i Spania? Hvis noen av leserne av Vikingposten er interessert i å være med kan de gå inn på våre nettsider www.norseman.no for å se hva vi gjør. Så kan de bare ta kontakt med meg torsdag 31. mars på Los Arcos, oppfordrer Hallgrim Berg.