Eks-ordfører og utbygger for retten - boligprosjekt ble aldri realisert

Flere enn 20 nordmenn lurt trill rundt  - kjøpere tror ikke de får penger tilbake.

Spaniaavisen

Publisert 26. januar 2014 21:33

MURCIA

Tirsdag må eksordfører i Campos del Rio, Ricardo Valverde (PSOE) og eksbyråd for utbyggingssaker (Urbanismo) Juan Luis Peñalver, møte i retten i Murcia.

De to er anklaget for å ha forfalsket et dokument for å unngå miljøkontroll av utbyggingen i Trampolin Hills, et prosjekt som aldri ble realisert.

Vikingposten har tidligere skrevet at flere enn 20 norske familier betalte forskudd på feriehusene som aldri ble fullført.
I alt skal nærmere 2000 boligkjøpere ha blitt lurt i boligskandalen.

Her finner du en oversikt over boliger til salgs på Costa Blanca/Costa Calida

Aktor har nedlagt påstand om fire års fengsel for begge samt bot på ti euro dagen i 15 måneder hver. Aktor ber også om fire års karantene for offentlige verv og stillinger for de to sosialistene.

På tiltalebenken sitter også Antonio Martínez, utbyggeren som underskrev avtalen med kommunen på vegne av Trampolin Hills. En avtale som senere ble annulert i retten.

Også han anklages for dokumentforfalskning, og aktor ber om to år og seks måneders fengsel, og en bot på 150 euro dagen i 15 måneder. 

Francisco Ibarra som representerer boligkjøpere som er rammet av skandalen, sier seg fornøyd med at saken kommer opp, men har ingen tillit til rettsvesenet, og han tror ikke de får pengene tilbake.

Den påståtte svindelen har rammet 2000 boligkjøpere over hele Europa som forskuddsbetalte 60 millioner euro – uten at arbeidene noen gang startet.