Dyrkjøpt parkeringskrøll for nordmann

Ivar Stenberg visste ikke han måtte betale for å parkere på blå plasser i Benidorm. Han fikk bot – og store problemer med å betale den.

Spaniaavisen

Publisert 14. juni 2012 09:40

BENIDORM

Benidorm er ikke som andre byer på Costa Blanca. Badebyen nord på kysten har nemlig merket opp blå parkeringsfelt i byens hovedgate. Her kan man parkere mot avgift på automatene som det er mange av.
Dette visste ikke Ivar Stenberg da han parkerte bilen sin i gaten der, etter å ha vært en tur nordover på Costa Blanca tidligere denne måneden.

Finn hjelp i vår bransjeguide – en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca

– Jeg parkerte på blå sone og var ikke klar over at det var avgift der. Da jeg kom tilbake til bilen etter å ha vandret rundt på strandpromenaden en stund, lå det en bot på 90 euro under vindusviskeren. Alt dette er greit.
Jeg tok boten med meg tilbake til Las Mimosas, og skulle i banken neste dag å betale den. Men etter å ha studert boten nøye da jeg kom hjem, så jeg at det ikke var noe kontonummer på den. Verken politiet eller de ansatte i banken her nede kunne hjelpe meg, forteller Stenberg.

I ettertid har han fått vite at boten med kontonummer på blir sendt hjem til adressen til bileieren. Dette kan selvsagt ta noen dager, eller uker.

Trenger du leiebil i Spania eller Skandinavia? Prisgaranti og gratis norsk servicetelefon

– Jeg reiser hjem og får ikke med meg boten. Noe som igjen betyr at jeg ikke får betalt boten før jeg er tilbake hit i september. Da kan jeg nok regne med straffegebyr, sier en oppgitt Ivar Stenberg til Vikingposten.

Parkeringsreglene i Benidorm er klare. På gul oppmerking er det forbudt å parkere. På hvit oppmerking er det gratis, mens man må betale for å stå på blå parkering i gatene. Hvis man ikke betaler får man en bot tilsendt i posten, etter først å ha fått en informasjon om dette festet til bilen.

Les også: Til kamp mot bobilene

Har man derimot betalt avgift, men står lenger enn tiden på billetten viser, legger parkeringsvaktene en lapp på bilen. På denne lappen står det at man kan gå i alle parkeringsautomatene å gjøre opp for den tiden man skylder i parkeringsavgift – og så er saken ute av verden.

– Jeg vil helst ikke være for kritisk til et land jeg har både bil og ferieleilighet i, og som hele familien elsker å feriere i. Men jeg kan ikke annet enn å påstå at ting er svært tungrodd i Spania. Nå håper jeg bare at bilen min ikke får heftelser på grunn av boten, og at jeg kan få betalt boten når jeg igjen er tilbake i begynnelsen av september. Dessuten vil jeg oppfordre alle til å sjekke reglene godt når man skal parkere rundt om på kysten, sier Stenberg.