Dyrest å ta drosje til flyplassen i Málaga

...men likevel best i test.

Spaniaavisen

Publisert 8. mars 2009 21:14

En rapport fra et spansk forbrukermagasin avdekker at tilleggstaksten som drosjesjåførene legger på ved flyplasskjøring i Málaga er blant de høyeste i Spania. Passasjerene må betale 45 cent ekstra for en koffert samt 5,50 euro ekstra hvis de vil bli satt av ved flyplassterminalen. En fast drosjetakst til flyplassen om dagen er 15,21 euro på dagtid og 19 euro om kvelden.

Les også: Billig og gjestfritt på Costa del Sol

For noen uker siden tok journalister fra magasinet 10 drosjeturer i byen for å evaluere kvaliteten på service, komfort, hygiene og tilgjengelig informasjon for passasjerer. Denne testen ble gjennomført overalt i Spania. I følge deres evalueringer, passerer Málaga testen på alle punkter, og drosjene i byen lovprises for å være tilgjengelige for passasjerer med mobilitetsproblemer. Det finnes 30 spesialbiler for funksjonshemmede, og det er ventet ytterligere 39 i slutten av året.

Tydelig display med prisene godt synlige, er også et godt poeng. Til tross for at drosjetakstene i gjennomsnitt økte med 5,2 prosent i fjor, er Málaga blant byene med lavest prisstigning (4,9 prosent). Dyrere drosjeturer finner man både i La Coruña (8,8 prosent økning fra i fjor) og Oviedo (7,7 prosent økning).

Málaga-drosjene scorer dårlig på andre parametre i undersøkelsen, så som komfort. I følge rapporten, passerte bare halvparten av drosjene testen når det gjelder elektriske vinduer, mens å betale med kreditkort ikke er mulig i noen av drosjene i byen.