Dyrere å leie bolig i Spania

Kostnadene økte etter 40 måneder med prisnedgang.

Spaniaavisen

Publisert 20. juli 2011 18:44

COSTA BLANCA

Å leie bolig ble i gjennomsnitt 1,3 prosent dyrere i andre kvartal i år sammenlignet med samme periode i fjor. Det viser en ny oversikt fra boligportalen fotocasa.es.

På landsbasis koster det nå gjennomsnittlig 7,91 euro per kvadratmeter når du skal leie bolig. I 40 måneder på rad har leieprisene falt, og siste 12 måneder har prisene falt nesten fem prosent.

Boliger til leie finner du her
Boliger til salgs finner du her

I Murcia er økningen på 0,5 prosent. Her er snittprisen per kvadratmeter "bare" 5,82 euro i måneden, vel 26 prosent rimeligere enn landsgjennomsnittet.

På landsbasis er det bare to regioner hvor det er billigere å leie enn i Murcia, nemlig Extremadura og Castilla-La Mancha.

Bli venn med oss og delta i diskusjonene på vår Facebook-side

Siden toppen i august 2007 har leieprisene falt med 21,1 prosent i Murcia-regionen.

Her i Valencia-regionen økte leieprisene med 0,7 prosent 2. kvartal. Kvadratmeterprisen er nå 5,94 euro per måned. Ser vi på tallene for Alicante-regionen har manglende etterspørsel ført til at leieprisene er 27 prosent lavere enn landsgjennomsnittet. Snittleien er på 5,79 euro per kvadratmeter.

På Kanariøyene gikk leieprisene i gjennomsnitt ned med 0,5 prosent i 2. kvartal. Kvadratmeterprisen er nå 6,55 euro per måned.

Hele Spania, hele døgnet, hele året – spaniaavisen.no