Dyrere å kjøre på motorveiene i sommer

Så er sommeren her, og det betyr mer enn høye temperaturer.

Spaniaavisen

Publisert 16. juni 2014 15:30

TORREVIEJA
I alle fall om du bruker motorveien AP-7 mellom Crevillente og Cartagena, hvor prisen på bompaseringene har økt med 77 prosent.

Fra 1. juni og fram til 30. september koster hver passering 3,65 euro mot 2,05 ellers i året. Motorveien har to bomstasjoner, en ved Los Montesinos og en ved La Zenia på Orihuela Costa. Disse to bomstasjonene ligger 13 kilometer fra hverandre, og kjører du tur retur denne strekningen må du ut med 14,60 euro. 

 
Leiebil i Spania kan du book rimelig her – gratis norsk servicetelefon
 
Dette skaper selvsagt problemer for en allerede svært trafikkert N-332 som forbi Torrevieja kun har en fil i hver retning. Her er det lange køer i utgangspunktet, noe som ikke blir bedre når trafikkanter som ellers ville brukt AP-7, velger N-332 for å spare penger.
 
Ifølge ansatte i bomselskapet som avisen Informacion har snakket med, er det ikke få bilister som høylytt har protestert mot økningen.
 
Ifølge Utviklingsdepartementet skal bomstasjonene bort i 2019, men svært mange i Vega Baja krever slutt på betalingen nå, blant annet på grunn av trafikkproblemene ellers i området.