Arkivet

Dyr dollar hindrer rimeligere flybilletter


TORREVIEJA

Norwegian innførte et eget drivstofftillegg i mai for å dekke økte utgifter som følge av en skyhøy oljepris. Nå er oljeprisen lav, og selskapet kan sikre framtidige leveranser til en "billig" penge. Da skulle man tro flyturen din blir billigere - men det skjer ikke.

- Dessverre spiser en stadig dyrere dollar opp mye av fordelene vi får fra en lavere oljepris. Men det blir ikke riktig å kalle det for drivstofftillegg lenger, så det fjerner vi. På noen ruter vil prisene bli lavere, men det er litt avhengig av dollarutviklingen. Hvis dollarkursen faller, vil prisen falle på noen ruter. Men hvis dollaren holder seg på et veldig høyt nivå, vil kostnaden spise opp gevinsten vi får fra lavere oljepris, sier Bjørn Kjos til E24.

Ifølge Norwegian-sjefen har den siste tids fall i oljepris langt på vei blitt spist opp av en høyere dollarkurs. - Vi kunne jo fjernet drivstofftillegget og lagt på et valutatillegg, men vi må heller gå inn å se på kostnadene på hver enkelt rute, sier Kjos.

Det betyr at ruter med høye drivstoffkostnader kan få høyere billettpris, mens ruter med lave kostnader kan få lavere pris.

Les mer om:

Reise