Drosjesjåfører varsler streik

Hver tirsdag og på viktige datoer i julen.

Spaniaavisen

Publisert 30. september 2014 09:23

MALAGA

Drosjeproblematikken på flyplassen i Malaga har startet igjen. Sjåførene holdt et møte i går i Málaga, hvor rundt 100 deltok. 

På møtet ble de enige om å holde to timers stans hver tirsdag på flyplassen og i sentrum fra klokken 10.00 – 12.00 og hele dagen 24. og 31. desember og 5. januar. 

De skylder på myndighetene i Andalucía for å unnlate å løse den langvarige konflikten om deling av klienter ved Málaga flyplass mellom sjåfører med base i Málaga by og de ​som har base i provinsen.

Drosjestreik? Her får du leiebil rimelig på alle Spanias flyplasser – sjekk selv

Sjåførene sier at hvis de ikke får positiv respons fra myndighetene har de ikke noen annen mulighet enn å stanse trafikken og fortsette med det frem til neste sommer. 

Drosjesjåførene har besluttet og møtes igjen for å diskutere nye streikedatoer i påsken og i august neste år. Komiteen forventer 100 prosent støtte for handlingen.
 
Talsmann for myndighetene i Andalucía, Manuel García Palaéz, sier i et møte med drosjesjåførene at en overenskomst krever sin tid og en rekke juridiske garantier og at en streik ikke vil hjelpe noe på situasjonen.