Dropper hotellplaner i Torrevieja - vil heller bygge boliger

Mener hotelltilbudet er godt nok.

Spaniaavisen

Publisert 24. april 2013 18:27

TORREVIEJA

I 2006 søkte en utbygger om tillatelse til å bygge hotell. Bystyret ga klarsignal for bygging av et fire stjerners hotell.

Området mellom Cortes Valencianas og Alto de la Casilla skulle rustes opp. Kommunen skulle utvide idrettsanleggene, nytt internasjonalt musikkauditorium skulle bygges, og nærheten til det private sykehuset gjorde at man så lyst på fremtiden.

Så kom krisen, og selv om idrettsanlegget er utvidet, auditoriet er på plass om enn ikke i bruk, og sykehuset fremdeles er der, tror ikke utbyggeren lenger på eget prosjekt. Nå søker de kommunen om å omgjøre vedtaket, slik at de kan bygge boliger i stedet.

Les også: Skandinaviske kjøpere rammes av byggestopp på La Mata

I søknaden til kommunen argumenterer man med at hotelltilbudet i Torrevieja er mer enn stort nok. Det er ikke grunnlag for flere hotell, mener de. De hevder blant annet at belegget på byens hoteller ligger på rundt 45 prosent i gjennomsnitt.

Kommunen omregulerte i alt 22 større tomter i 2006 og 2010 for å få bygd flere hoteller i byen. I denne perioden er det imidlertid kun bygget et nytt hotell med fire stjerner.

Sosialistpartiet sier at de håper kommunen ikke omregulerer slik utbyggeren ber om. – I så fall har vi gått fra byplanlegging a la carte, slik vanlig har vært i Torrevieja, til byplanlegging med levering hjemme på døra, heter det i en uttalelse fra PSOE.