Dropper havneprosjekt til 18 millioner euro i Torrevieja

Jobbet med planene for nytt kjøpesenter og underjordisk parkeringsanlegg.

Spaniaavisen

Publisert 20. november 2013 10:08

TORREVIEJA

Torrevieja kommune og Consejo de la Generalidad Valenciana (Consell), Rådet for Valencia, skrinlegger to års hemmelige forhandlingsmøter med en investorgruppe.

Planene for et kjøpesenter med tusen underjordiske parkeringsplasser i havneområdet i Torrevieja kom i gang etter et tidligere prosjekt i 2010 ikke ble realisert på grunn av mangel på tilbud og likviditet i selskapene etter den økonomiske krisen. 

Søk på hotell eller leilighet i Spania her

Siden midten av 2011 har en gruppe jobbet med det nye forslaget dedikert til utvikling av industri- og fritidsområder i Alicante, Murcia, Andalucía og Castilla -La Mancha. Det nye forslaget til selskapet er ment å gjøre en investering på opp til 18 millioner euro. 

Målet med prosjektet, som vil generere rundt 100 arbeidsplasser, var utnyttelsen av en underjordisk parkering som nå er utendørs parkering og messeområdet. I tillegg var det snakk om å utvikle et lite kommersielt sentrum med butikker og restauranter med tilgang til havnen, melder Informacion.

Finn hjelp blant 60 næringsdrivende i vår bransjeguide

Investorene forpliktet seg også til å utvikle "tivolitomta" som i dag mangler, fortau, servicebygg, belysning og grøntområder. 

Det har vært minst fem møter med investorgruppen og representanter for lokale og regionale myndigheter uten at noe er nevnt i offentligheten.

Møtene startet i oktober 2011 og forhandlingene er nå brutt uten videre forklaring.