Dropper gebyr til serveringssteder

Skal hjelpe etter pandemien.

ALFAZ DEL PI

Alfaz del Pi har nylig behandlet saken om å unnta barer og restauranter fra plikten til å betale for å benytte offentlig rom til plassering av stoler, bord, markiser, reklame, og andre lignende profittelementer.

Dette er et økonomisk tiltak som kommunen også gjennomførte for tredje kvartal i år.

– Vi ønsker å fortsette og ta i bruk tiltak som bidrar til å lindre de vedvarende konsekvensene av pandemien for hotell- og restaurantsektoren, sier økonomiansvarlig i kommunen, José Plaza.

I løpet av de neste dagene lanseres også en ny utgave av planen «el Plan de Ayudas Resistir». Økonomiavdelingen i kommunen jobber nå med den tredje utgaven av denne planen. Alle produktive sektorer har mulighet til å få tilgang til denne hjelpen på 502.805 euro.

I mellomtiden deler kommunen ut 244.933,14 euro til 113 mottakere av bistanden fra den andre utgaven av «el Plan Paréntesis». Midlene gis for å begrense virkningene av opphør og aktivitet forårsaket av pandemien. Planen er samfinansiert mellom regjeringen, provinsledelsen og kommunene. I Alfaz del Pi blir 1.277.037 euro fordelt på små og mellomstore bedrifter og selvstendig næringsdrivende som er mest berørt av pandemien.

Totalt har det blitt tildelt 774.231 euro fra de to utlysningene blant 342 søkere.

José Plaza kunngjør at i tillegg til hjelpetiltakene fra kommunen, vil det i løpet av få dager bli lansert et nytt hjelpetiltak spesielt rettet mot reiselivssektoren. Dette tiltaket vil bli finansiert av provinsrådet i Alicante.

Pandemien har hatt stor innvirkning på handel og reiselivsbransjen og Alfaz del Pi kommune ønsker å stimulere sektoren med tiltak rettet mot entreprenørskap for «å gjenopplive» økonomien.

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.