Drømmen om pensjonistlivet i Spania knust

Guri og Svein Erik vant – men tapte likevel mot boligutbygger.

Terje Aspdahl

Publisert 30. juli 2015 07:58

TORREVIEJA

Ekteparet Guri og Svein Erik Refvik vant frem med søksmålet mot utbyggeren Crevisa Dos S.L. etter at de ble kastet ut av sin leilighet i 2012 som var pantelånet fra utbyggerens side. Allikevel er Spania-drømmen knust for ekteparet.

Ekteparet satset 1,2 millioner kroner i en leilighet i San Bartelomeo hvor de ville tilbringe pensjonisttilværelsen. Den drømmen er knust til tross for seier i rettssaken mot utbyggeren.

Ser du etter Spania-bolig? Her finner du over 100 å velge blant

– Advokaten vår sjekker om det er noen verdier i selskapet Crevisa Dos S.L. De har noen leiligheter sør i Spania, men sjansen for at de også er pantsatt er veldig stor, og vi regner sparepengene våre som tapt. Det er bare å innse at vi aldri kommer til å tilbringe alderdommen i Spania, sier Guri Refvik på telefon fra Raudeberg i Sogn og Fjordane.

Dommen er tross alt bedre enn fryktet. Atlas Mediterraneo S.L., som selger og saksøkt, ble ikke dømt. Men ekteparet Refvik slipper å betale Atlas sine saksomkostninger og dommeren presiserer det slik: 

«I forhold til Atlas, er saksøker (Refvik) ikke pålagt å betale saksomkostningene da det er tvil om fakta og innhold i Atlas sitt engasjement og relasjoner i forholdt til utbygger Crevisa Dos S.L.» 
Dommen frikjenner da Atlas Mediterraneo S.L., men sår tvil om forholdet Atlas hadde til utbygger.

Les også: Nå blir utleieleilighetene kontrollert

For Guri og Svein Erik er dommen siste ord i saken.
– Vi vil bli ferdig med dette nå og med dommen setter vi en stopper for våre egne spekulasjoner. Hadde vi ikke forsøkt med en rettssak, hadde vi heller aldri fått vite om vi kunne ha fått pengene våre tilbake, sier Guri Refvik.

– Vi har kjøpt oss en bobil som vi reiser litt rundt med her på Vestlandet og har innfunnet oss med tapet av leiligheten i Spania.