Drømmehuset ble mareritt for Unni

Husokkupanter har tatt over naboboligene.

Terje Aspdahl

Publisert 26. september 2013 09:13

TORREVIEJA

Unni Dahlsveen og hennes avdøde mann kjøpte sitt drømmehus i urbanisasjon Toretta III i Torrevieja allerede i 1984 . Nå 29 år senere har boligen blitt et mareritt for Unni.

Dahlsveen har et lite hus helt nede ved Saltsjøen. Beliggenheten er flott med en nydelig utsikt, men for halvannet år siden ble begge nabohusene okkupert.

– Jeg gruer meg for å komme ned hit etter at husokkupantene slo seg ned i begge nabohusene. Jeg vet aldri hva som møter meg når jeg kommer fra Norge. Sammen med okkupantene har også hele området blitt forsøplet. Området rundt Saltsjøen er jo vernet, men det ser ikke slik ut. Og nå også med utsikt til skjelettet som står igjen etter den store SPA-satsingen for noen år siden er det blitt riktig utrivelig her, sier Unni Dahlsveen til Vikingposten.

Trenger du leiebil i Spania? Fri km – gratis norsk servicetelefon

Dahlsveen sitt hus på Toretta III er i rekke med fem andre hus. Hele tre av de seks husene er okkupert og lokale myndigheter virker ikke å bry seg.

– Jeg anmeldte forholdene til Guardia Civil for over ett år siden. Men uansett hva jeg gjør virker det som om det blir bare slag i løse luften. Det virker på meg som om det verken er lov eller rett i Spania, sier Dahlsveen.

Nå vil pensjonisten forsøke å selge det som engang var mannen og hennes drømmehus. Men det er enklere sagt enn gjort med husokkupanter som nærmeste naboer.

– Jeg har hatt tre forskjellige meglere her. De sier jeg burde få mer for huset enn takst, men med okkuperte hus som nærmeste naboer kan rett og slett ikke selge det sier de. Nå vet jeg ikke hva jeg skal gjøre. Jeg sitter aldri utenfor huset mitt lenger, sier en fortvilet Unni Dahlsveen til Vikingposten.

Husokkupantene på den ene siden har også valgt å skaffe seg husdyr til stor sjenanse for Unni.
– De har fått seg en hane. Den starter å gale klokken 05 og galer to ganger i minuttet frem til klokken 11 hver dag. De som bor der hører den nok ikke, for de sitter som regel oppe hele natten. Og ofte med så høy musikk at jeg ikke hører min egen TV i stuen min, sier Dahlsveen.

– Jeg mener å vite det er en svensk organisasjon som eier det ene huset. De har jeg forsøkt å få kontakt med via min forretningsfører her i Torrevieja, men til ingen nytte.