Dro til Costa Blanca for å skrive «Slaget på Testiklestad»

Mads Bones, Kyrre Havdal og Olve Løseth valgte Torrevieja for å få fred da de skulle skrive på det som kan bli en ny publikumssuksess på norsk jord.

Terje Aspdahl

Publisert 27. mars 2014 08:41

TORREVIEJA

Trioen hadde suksess med «Nøtteknekkeren» på Trøndelag Teater i fjor. Nå er det «Slaget på Testiklestad» som skal settes opp på Sverresborg Folkemuseum i august. 

– Henrik Ibsen dro til Italia for å skrive sine største verk, derfor tok vi «en spansk en», og dro hit for å skrive spel, forteller de tre.

Det er foreldrene til Mads Bones som har feriebolig på Orihuela Costa som gjorde at valget falt på Spania når spelet skulle jobbes videre med. Og gutta angrer ikke et sekund.

Les også: Monterer bom på flyplass for å stoppe pirattaxiene

– Vi har hatt en fantastisk uke, og fått jobbet veldig effektivt så mye er gjort. Men er det sommervær her hele tiden, vi har hatt strålende sol hver dag, helt supert, halvt spør og halvt slår Mads Bones fast selv overfor Spaniaavisen.

– Vi er så inspirert av å være her at det kunne være fristende å sette opp spelet også for overvintrende nordmenn på Costa Blanca.
Det skal bli en ellevill forestilling, en parodi på alle «spelene» som dukker opp på hver eneste knaus i Trøndelag. Trioen ser for seg en musikalkomedie i spels form, skriver Adresseavisen.

De fleiper også med Torrevieja-turen i intervjuet – og utfordringene.


Finn hjelp i vår bransjeguide – en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca

– Den eneste ulempen er å finne nok skygge slik at vi ser pc-skjermen tydelig. Det kryr av nordmenn her som ser ut som de har opplevd vikingtida alle sammen. Og vi håper å komme over en skikkelig vikingpub der vi kan intervjue folk om hva som rører seg her og hva de er opptatt av.

Da de skrev «Nøtteknekkeren» dro de til kulturhovedsteder som London og Berlin for å finne skrivero.
– Denne gangen tok vi turen til den litt mindre anerkjente kulturbyen Torrevieja, flirer Bones.