Dro helt fra Trondheim for å bli med på gatefest

Samlet inn 4500 euro på musikkfesten.

Spaniaavisen

Publisert 16. juni 2017 09:09

TORREVIEJA

Rockekonserten i Torreviejas gater forrige lørdag ga klingende mynt i kassen for den lokale kreftforeningen.

Lørdag 10.juni ble det arrangert gatekonsert til inntekt for den lokale kreftforeningen Asociación Española Contra el Cáncer, og det var mange som hadde tatt turen til sentrum av Torrevieja for å være med på den. Noen hadde dratt lengre enn andre.

Ketil Larsen reiste hele veien fra Trondheim for å være med som frivillig på arrangementet. Han har kjent Neil Wyatt, som er en av arrangørene, siden 1999, og ville gjerne være med å bidra.

– Jeg sa at hvis dere trenger hjelp, så stiller jeg opp. I tillegg har jeg donert 800 euro som har gått til ulike innkjøp. Til vanlig jobber jeg som yrkessjåfør, og det er et ganske asosialt yrke. Jeg liker å engasjere meg og ha noe fornuftig å gjøre på fritiden, forteller Ketil Larsen.

Larsen har på seg en Rock Against Cancer-T-skjorte. Han forteller at det er mange som kommenterer den når han går rundt i byen.

– Mange er interessert i T-skjorta. Siden jeg kom ned hit har jeg blitt stoppet av folk på gata som forteller sine historier om kreft. Dette er noe som engasjerer mange. Jeg er så heldig at jeg ikke har noen i nær familie som har hatt kreft, men jeg har mange venner rundt omkring som har vært rammet av det. Det er en forferdelig sykdom.

Det var også med noen unge hjelpere på lørdag. Hannah Moe Lilley og Rosa F. Smyth er bare ni år gamle, og de hadde laget tegninger som skulle auksjoneres bort.
– Og for noen dager siden gikk vi fra dør til dør med innsamlingsbøssen. Etterpå tok vi den med på puben, forteller jentene lurt.

Ved en av bordene møter vi en vennegjeng fra Norge som er i Torrevieja på ferie. Da de fant ut om arrangementet bestemte de seg med en gang for at de måtte ta turen innom.

– Vi ble tipset om Rock Against Cancer av noen venner. Det er et kjempeflott arrangement, og musikken er bra. Vi gleder oss til fortsettelsen, sier Stina Johansen.
– Vi har både donert og kjøpt T-skjorte, for vi må jo støtte slike ting, sier Alf Hasselö med et smil.

Arrangør Neil Wyatt er fornøyd med både kvelden og pengene de fikk samlet inn.

– Arrangementet gikk veldig bra. Det kom folk av ulike nasjonaliteter, og det så ut som alle hadde en fin kveld sammen. Vi håper på å arrangere «Rock Against Cancer» neste år også, men da enda større og bedre, om mulig. Foreløpig opptelling viser at vi har fått inn i overkant av 4500 euro.