Drev omfattende triksing med speedometeret på biler i Spania

27 personer arrestert - hele 12 bilforhandlere var med på svindelen.

Terje Aspdahl

Publisert 28. juli 2014 10:15

ALICANTE/MADRID

Det er nasjonalpolitiet som har avslørt det som viser seg å være storstilt triksing med kilometer-tellerne på biler i en rekke spanske provinser.

I alt er 27 personer pågrepet for denne svindelen i provinsene Alicante, Jaén, Madrid, Toledo og Ciudad Real. Så langt har politiet bevis for at kilometerstanden er stilt tilbake på 50 biler, men det kan naturligvis dreie seg om langt flere.

Det betyr at mange kjøpere er lurt trill rundt og har fått en bil som i virkeligheten er gått mye mer enn det speedometeret viser. I enkelte tilfeller har verdien på bilene doblet seg etter at kilometerstanden ble stilt tilbake.

Leiebil i Spania får du rimelig her – gratis norsk servicetelefon

Politiet har tatt beslag i avansert utstyr som ble brukt til svindelen.

Svindlerne har tatt betalt alt etter vanskelighetsgraden. For de dyreste bilene kunne de ta 900 euro for å stille tilbake kjørelengden.

Politiet kom på sporet etter at en mann kjøpte en bil hos en forhandler i Toledo. Etter undersøkelser fant man ut at kilometerstanden var stilt tilbake. Kilometerstanden sto på 87.000 km, bilen var imidlertid gått 207.000 km.

I alt har 12  bilforhandlerere vært involvert i svindelen, blant annet én i Alicante-provinsen, fem i Toledo og hele 12 i Madrid.