Drepte lege - skadet ambulansesjåfør

74-åring var misfornøyd med servicen på legesenteret. Se video her.

Spaniaavisen

Publisert 12. mars 2009 06:37

CARAVACA DE LA CRUZ

Den 34 år gamle kvinnelige doktoren ble skutt rett etter midnatt onsdag. Hun døde senere av skadene hun fikk. Ambulansesjåføren er fortsatt på sykehus, og tilstanden er stabil. Han ble truffet da han forsøkte å avvæpne drosjesjåføren.

Den 74 årige pensjonerte drosjesjåføren som fyrte av skuddene, sitter nå i politiets varetekt. Han oppsøkte helsesenteret tirsdag ettermiddag med astmasymptomer. Der fikk han beskjed om å komme tilbake senere på kvelden for å få oksygen. I stedet for å komme til avtalt tid, kom mannen sent på kvelden og fyrte av fire dødelige skudd mot den kvinnelige legen og en ambulansesjåfør.

Les også: Ektemann kvalte kona (65)

Kort tid etter episoden ble mannen pågrepet av politiet, og sitter nå i varetekt. I følge politirapporten kjente ikke drosjesjåføren noen av ofrene.

Våpenet skal ha vært en revolver mannen fant i baksetet på drosjen sin for 20 år siden da han jobbet i Barcelona.

Les også: Frikjent for drap – dømt til 20 års fengsel

På veg ut av forhørsretten skal mannen ha uttalt at han var veldig, veldig lei seg for det som hadde skjedd, men at han var svært misfornøyd med måten han ble tatt i mot på legesenteret.

Legeforeningen sier at det ikke er første gang en lege er skutt på jobb, og er bekymret for den voldelige utviklingen for medlemmene i tjeneste.