Maxim Kuzminov medvirket i en video fra ukrainske myndigheter etter spesialoperasjonen i august i fjor. Skjermdump fra YouTube
Nyheter

Drapsoffer på Costa Blanca var russisk pilot som hoppet av til Ukraina

OPPDATERT: Ble henrettet med minst fem skudd.


COSTA BLANCA

20:25

28-åringen som tirsdag ble drept med minst fem skudd i en garasje i en urbanisasjon i Villajoyosa (Alicante), var en tidligere russisk pilot som under krigen hoppet av til Ukraina.

Pravda skriver at det var Maxim Kuzminov som ble drept i det som bar preg av å være en ren henrettelse.

To personer begikk drapet før de kjørte fluktbilen til El Campello og fjernet alle spor ved å tenne på bilen. De to var allerede på plass i garasjen i La Cala da 28-åringen ankom.

Kuzminov skal ha tatt et Mi-8-helikopter fra Kursk og flydd det over grensen til Ukraina. Det var angivelig en spesialoperasjon i regi av ukrainske myndigheter. De to andre i helikopteret ville ikke overgi seg og døde i operasjon "Titmouse".

- Vi kan bekrefte dødsfallet, opplyser Andrej Yusov til Kyiv Post. Representanter for ukrainsk etterretning har ikke gitt ytterligere kommentarer om hendelsen.

Spansk politi har ikke bekreftet identiteten til den omkomne.

Guardia Civil opplyser til Europa Press at identifikasjonspapirene på den døde kan være falsk og kan tilhøre en annen person. Derfor gjør man en ny granskning.

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.