Drapsmistenkt svenske løslatt fra fengselet

Rettsmedisinere uenige om dødårsak til 66-årig svensk kvinne.

Spaniaavisen

Publisert 8. juni 2009 21:02

TORREVIEJA

Mannen til den svenske kvinnen som døde i hjemmet sitt i La Siesta i Torrevieja i slutten av april er løslatt fra Fontcalent-fengselet. Det er retten som beordret løslatelse etter halvannen måneds varetekt.

Den 67-årige svensken ble varetektsfengslet mens rettsmedisinere i deltalj har gjennomgått omstendighetene rundt kvinnens død. I følge rapporter viste den første undersøkelsen at merker funnet på kvinnens hals kunne tyde på at hun var blitt kvalt. En annen undersøkelse støttet ikke denne konklusjonen.

Les også: Mener konedrap var overlagt

På bakgrunn av dette ble mannen løslatt etter søknad fra forsvareren. Den andre undersøkelsen viste at kvinnen var i dårlig fysisk forfatning med både hjerte- og lungeplager. Dette kan ha medvirket til dødsfallet, og man har ikke konkludert på nøyaktig dødsårsak.

Den siktede har hele tiden hevdet sin uskyld og etter løslatelsen har mannen nektet for å ha myrdet kona. Han sier at da han så henne ligge på gulvet, tok han hånden på halsen hennes for å sjekke om hun hadde puls og om hun pustet.

Se video under.