Arkivet

Dra til sjøs, for en tur!

ALTEA

Stemningen var på topp blant store og små da katamaranen forlot havnen i Altea med nesten hundre mennesker om bord, de fleste norske familier.

Solen stod høyt på den blå himmelen da båten forlot moloen på vei ut mot sjøen sist fredag ettermiddag. Alt var lagt til rette for at det skulle bli en fortryllende fire timers fest med grilling, musikk og bading. Forventingene var store, spesielt blant barna som feiret at nok et skoleår var over.

– Guttene mine hadde gledet seg i flere dager, og ble positivt overrasket både over størrelsen og «fasilitetene» på katamaranen, sier Lene Silden. De koste seg gjennom hele turen med kamerater fra skolen, som også var med på turen. 

– Det var kjempegøy å ligge foran i «trampolinen» da katamaranen seilte ut mot havet, forteller 14-årig Oliver. «Trampolinen» er et nett som går fra den ene siden av båten til den andre.

Sett denne? Slik skal flere få øynene opp for Costa Blanca - video

Etter en rundtur på sjøen, ankret båten opp i en av buktene nedenfor fyret i Albir. Der ble det grilling og bading. Alle satte pris på at det var såpass tilrettelagt for barna at også de voksne kunne slappe av med sine venner. 

– Høydepunktet var da de tok ut sklien, som gikk rett ut i det knallblå Middelhavet da vi skulle bade, sier Oliver. Det var kjempegøy!
Det var levende musikk om bord med flinke musikere som spilte variert musikk.

– Turen var stemningsfull, minnerik, og ikke minst romantisk, sier tobarnsmoren Åse-Jill Moe Myklebust. Vi satte ekstra pris på musikken. Den toppet den gode stemningen. Vi koste oss fra start til slutt.

Utflukten endte med ankomst Altea i ni-tiden på kvelden med den glødende solen som var på vei ned bak fjellene. Det var en magisk opplevelse for de som ikke hadde sett området fra sjøsiden tidligere. Filip (12) syntes det var litt vemodig at turen var over, og skulle gjerne hatt et par timer til på sjøen. 

[annonse]
Interessert i det som skjer i Altea? Her får du oversikten

– Jeg synes det var så fint å være sammen med skolekameratene mine. Vi hadde det veldig gøy. Noen av dem skal flytte tilbake til Norge, så det var fint å få være sammen litt til før de reiser avgårde.

Arrangøren Live More, som har som formål å sette fokus på alt det positive og hyggelige man kan finne på sammen på Costa Blanca, var også meget fornøyd med turen.  

– Billettene ble revet vekk på kort tid og det ble ikke plass til alle som ønsket å være med, opplyser Anders Viste. Det blir flere turer og happenings om ikke så altfor lenge, hvor alle er invitert.

Les mer om:

Nyheter