"Døvstumme" samlet inn penger til organisasjon som ikke eksisterte

Politiet lot seg ikke lure selv om mange gikk fem på.

Spaniaavisen

Publisert 11. november 2013 12:12

TORRENT

Politiet i Torrent i Valencia har arrestert tre rumenere mellom 18 og 22 år. De tre hevdet å representere en organisasjon for handikappede, og utga seg for å være døvstumme.

To av rumenerne ble tatt da de i en av sentrumsgatene i Torrent samlet inn penger til en fiktiv organisasjon. Politiet stanset de to og identifiserte dem. Politiet kunne raskt slå fast at organisasjonen de hevdet å representere ikke eksisterer. De var heller ikke døvstumme, og fortalte politiet at de gjorde dette for å slippe å stjele.

Trenger du hotell på Costa Blanca, Costa del Sol eller Kanariøyene? Her finner du oversikten

En time senere i samme gate observerte politiet en annen ung rumener som viste frem noen papirer, og prøvde å tilkalle forbipasserendes oppmerksomhet.

Da politiet undersøkte nærmere viste det seg at han ba om penger til en veldedig organisasjon. Heller ikke denne organisasjonen viste seg å være reell. Den pågrepne sa at det var andre som hadde gitt ham papirene, og at pengene han samlet inn var til ham selv.

Politiet tror at det dreier seg om organisert kriminalitet. De involverte går gjerne to og to og samler tilsynelatende inn penger til forskjellige hjelpeorganisasjoner. Politiet mener også at banden står bak ran og overfall.