Donerer veggmaleri til Frivilligsentralen

Tromsø-kunstneren Hilkka Krane (74) donerer sitt nye veggmaleri til den norske Frivilligsentralen i Alfaz del Pi.

Spaniaavisen

Publisert 28. november 2013 09:47

ALFAZ DEL PI

Det store bildet på hele fire ganger to og en halv meter skal stå ferdigmalt til utendørsutstilling den i dag. Snøen males sirlig på toppen når Vikingposten er innom.

– Motivet mitt på frescaen er norsk skog, fjell og blomster, og skogen skal gå i ett med Hans Petter Fjugstads maleri fra i fjor, forteller Hilkka Krane ivrig til Vikingposten.

Nå blir det altså Hilkka Krane som maler fortsettelsen direkte på muren innover i portrommet i Calle Ferreria 6 i Alfaz del Pi, der Frivilligsentralen Costa Blanca Nord i Alfas del Pi holder til. 

Sammen med Hans Petter Fjugstad og hans elever, holder Krane utendørs kunstutstilling i portrommet og bakgården til Frivilligsentralen den 30. november. Hun vil selge både sine akvareller og hånddekorerte lysglass.

Hans Petter Fjugstad, norsk kunster fra Altea, vil også vise fram og selge noen av sine nye malerier, samt stille ut malerier fra elevene sine. En god del av inntektene av eventuelle salg vil gå til Frivilligsentralen Costa Blanca Nord.

Hilkka Krane bor deler av året i Alfaz del Pi og holder kurs i glass- og porselensmaling. Hun er også dirigent for det norske koret Cantamos, som vil synge på utstillingen.