Dobbelt så mange ansatte - dobbelt så store lokaler

Økt aktivitet for Scandic Legal i Torrevieja.

Terje Aspdahl

Publisert 29. mai 2014 07:50

TORREVIEJA

Med økt aktivitet innen kjøp og salg av boliger på Costa Blanca har Scandic Legal fått større lokaler og ansatt to nye mennesker i den lille bedriften i Torrevieja.

Jurist Arne Herman Kilde Larsen og fimaet Scandic Legal hadde 5-årsjubileum høsten 2013. Nå er to ny ansettelser på plass etter økt etterspørsel etter bistand fra blant annet nordmenn på boligjakt.

– Vi har hatt en jevn strøm av hendvendelser helt siden oppstarten for over fem år siden. Men nå tar boligsalget seg opp, og vi har valgt å ansette flere folk isteden for å jobbe oss i hjel. Vi hjelper til med alt fra tinglysing av boligen din, til hjelp med å få den registrert i den norske selvangivelsen, sier Arne Herman Kilde Larsen til Vikingposten.

Finn hjelp i vår bransjeguide – en veiviser til næringsdrivende langs kysten

Nylig flyttet de også inn i nye, dobbelt så store lokaler, bare noen få meter fra deres tidligere kontor på industriområdet Casa Grande.
– Vi har flyttet ned til enden av gangen. Her har vi et kontor til alle, med en resepsjon hvor nyansatte Beate Høiland Levarskjær holder orden, sier Kilde Larsen.

I tillegg til Kilde Larsen og kona Cristina D. Larsen, er også spanske Alba Ortega Gonzalez på plass.

– Nå er vi tre mot tidligere to som kan hjelpe til med alt det praktiske rundt et boligkjøp eller salg. I tillegg til bolig er det gjerne spørsmål om arv og skatt som står øverst på listen over saker den enkelte trenger hjelp til, sier Kilde Larsen.

– Vi har også hatt mange innom som spør etter den norske leveattesten. De er livredd for å miste pensjonen om de ikke sender den til Nav. Men som Vikingposten tidligere har skrevet er det ikke nødvendig for norske pensjonister bosatt i Spania eller EØS-området å sende den inn i år, sier Beate Høiland Levarskjær.