Disse strendene er verst

Får sorte flagg av økologene.

Spaniaavisen

Publisert 15. august 2014 09:25

ALICANTE

Økologer i Valencia-regionen – Ecologistas en Acción del País Valencià – som overvåker organisk forurensning langs kystlinjen har gitt totalt 30 sorte flagg til strendene i regionen. Disse er gitt fordi målinger av vannkvaliteten viser overskridelse av grenseverdiene satt av Kystloven.

18 av flaggene i Alicante-provinsen er gitt til: Els Poblets, El Verger, Dénia, Xàbia, Cumbres del sol-6 i Benitatxel, Moraira, Teulada, Calp, Toix-Mascarat i Altea, Altea, Benidorm, Villajoyosa, La Merced i El Campello, Alacantí Norte, Monte Orgegia og Rincón de León i Alicante, Arenales i Elche, Santa Pola, Guardamar og Torrevieja. 

I provinsen Castellón gleder det: Las de Vinaròs, Benicarló, Peñíscola, Alcossebre og Cap i corb i Alcalà de Xibert, Torreblanca, Oropesa, Benicàssim, Burriana, Moncofa og Chilches. 

Følgende strender i Valencia er det påvist dårlig vannkvalitet: Sagunto, La Pobla de Farnals, Canet d’en Berenger, Pinedo-2, El Saler og el Perellonet i Valencia, El Perelló og Mareny de Barraquetes i Sueca, l’Estany i Cullera, la Goleta i Tavernes de la Valldigna, Gandia, Oliva og Oliva Nova Sector 5 og 6.

Økologene understreker at denne rapporten er basert på "begrensede bevis". De fleste av resultatene er hentet fra Miljøverndepartementet og målingene er for det meste gjort av frivillige aktivister. De har hovedsakelig fokusert på organiske forurensningsutslipp som truer kysten av Castellón, Valencia og Alicante. 

I tillegg til disse tilfellene av organisk forurensning langs kysten har avløpsanleggene i regionen blitt analysert som også har fått sorte flagg.