Disse matvarene utsetter hudens aldringsprosess

Er tema på spansk kongress.

Spaniaavisen

Publisert 19. februar 2014 20:33

MALAGA

Skaperen av Zone-dietten Dr. Barry Sears sier at den lave glykemiske belastningen i ikke-stivelsesholdige grønnsaker og fettsyren omega 3 i fisk er noen av de elementene som er med på å utsette hudens aldringsprosess.

Sears deltar på den 29. kongressen el Congreso de la Sociedad Española de Medicina Estética (SEME) i Malaga. 

Zone-dietten går ut på å sette sammen et kosthold basert på karbohydrater, protein og fett i et balansert forhold.

Dr. Barry Sears mener det er nødvendig å kombinere en anti-inflammatorisk diett med bruken av anti-inflammatorisk tilskudd, som omfatter høye doser av omega-3 fettsyrer og polyfenoler, for «å fjerne» tegn på aldrende hud ettersom disse kan redusere betennelse i kroppen og i huden.

Leiebil i Spania får du billig her – gratis norsk servicetelefon

I følge Sears skyldes aldring av huden tre hovedfaktorer; genetisk predisposisjon, UV-stråling og et pro-inflammatorisk kosthold med høyt glykemisk innhold og omega-6 fettsyrer.

Omega-6 fettsyrer finnes blant annet i soyabønner, mais og solsikke og høyglykemiske matvarer kan være for eksempel brød, pasta, ris eller poteter. Noen av virkningene av disse matvarene er inflamasjon i huden som svekker immunsystemet som igjen forårsaker nedbrytning av kollagen og elastin.

Tap av fett i huden og nedbrytning av kollagen og elastin er årsaken til rynker, sier Dr. Sears.

Videre hevder han at virkningen av Zone-dietten vil være tydelig i løpet av få dager. Etter to dager vil sultfølelsen reduseres og den tredje dagen vil man merke økt fysisk ytelse.

Etterhvert vil huden få et mer ungdommelig utseende fordi blodsirkulasjonen øker og betennelser redusereres.