Disse lagene er allerede klar for ny turnering på Costa Blanca

Som spaniaavisen.no meldte torsdag blir Royal League erstattet av en turnering på Costa Blanca. Nå er flere av lagene klare.

Terje Aspdahl

Publisert 19. november 2010 17:36

COSTA BLANCA

For fredag ettermiddag kunne Norsk Toppfotball bekrefte spaniaavisen.nos opplysninger, som også ble gjengitt i Vikingposten denne uken.

I en pressemelding opplyser Norsk Toppfotball at organisasjonen har gått sammen med Norges Fotballforbund og IEC Sports om å arrangere Copa del Sol på Costa Blanca og Costa Calida. 16 lag skal delta i turneringen som pågår fra 27. januar til 7. februar.

 Rosenborg, Vålerenga, IFK Göteborg, Rapid Bucuresti, Spartak Moskva og Sjakhtar Donetsk har allerede bekreftet at de kommer, og flere storlag er ifølge Norsk Toppfotball på gang.

– Vi tror at et samarbeid med IEC i Sports, der de eier turneringen og bruker sitt kommersielle og sportslige nettverk etter hvert vil garanterer kontinuitet og bærekraft. Copa del Sol var en konkurrent i år. I 2011 er det bedre å samarbeide med dem i tillegg til at vi kommer til å ha de tradisjonelle La Manga turneringene. Det er bare bra for lagene man spiller i på ulike stadioner i Elche, Alicante og La Manga, sier direktør Niels Røine i Norsk Toppfotball.

Siden kampene skal spilles på La Manga og i Elche-området, får man økt aktivitet på La Manga. I tillegg vil de norske klubbene få topp motstand før de skal ut og spille europacup.