Disse boligene får du for under 100.000 euro

Boligprisene faller som en stein. Men hvordan er egentlig markedet på Costa Blanca for tiden. Vi har tatt en boligsjekk.

Terje Aspdahl

Publisert 5. november 2008 10:19

TORREVIEJA

Det mangler ikke akkurat på boligtilbud om dagen, konstaterer Mona Nielsen i Lundquist & Nielsen og Kari Petersen hos Casa & Propiedad Kari S.L.

Vikingposten ba de to komme opp med boliger som er til salgs under 100.000 euro og samtidig si litt om hvordan de opplever eiendomsmarkedet på Costa Blanca om dagen.

– Det er masse gode tilbud for tiden. Det er jo kjøpers marked, og de smarte kjøper nå. Vi ser at mange som satt "på gjerdet" i fjor kommer nå og kjøper, og mange vurderer det som spesielt interessant å investere med tanke på utleie, sier Mona Nielsen. 

Les her: Vil bygge 4000 boliger

Fortsatt er det ikke noe problem å få boligfinansiering.
– Nylig hadde jeg besøk på kontoret av Ana Belen fra Bancaja i Cortes Valencianas. De gir som før, 70 prosent av banktaksten og den er som regel litt over salgsprisen.

Kari Petersen i Casa & Propiedad Kari S.L. opplever at bankene har strammet til. – Det er ikke like lett å låne i spanske banker i dag. Bankene setter takstene lavere enn før, og stiller høyere krav til egenkapital og inntekt. Det er slutt på 100 prosent-finansieringen, sier Petersen som merker at markedet er et annet. 

Les her: – Boligprisene bør ned 35 prosent

– Det siste året har markedet gått ned, hovedsakelig fordi engelskmennene nærmest har uteblitt. De var før i flertall når det gjelder kjøp av boliger på Costa Blanca. I det siste har derimot skandinaviske kjøpere kommet tilbake .

Ifølge Kari Petersen tar det mye lenger tid å selge boliger nå enn for bare ett til to år siden:
– Grunnen til dette er at selgerne har for høye prisforventninger og setter for høy pris. I tillegg er det adskillig færre kjøpere i markedet, samt flere boliger til salgs . De selgere som nedjusterer prisforventningen etter marked og etterspørsel, får solgt sine boliger, konstaterer Petersen.