Direktørskifte på Reuma Sol i Alfaz

Direktør Inger Kraver leverer senterets beste resultat noensinne til nyttår, sammen med oppsigelsen sin.

Spaniaavisen

Publisert 18. november 2010 08:46

ALFAZ

Fra og med februar 2011 er hun tilbake i sin gamle stilling ved Høyskolen i Vestfold.

Da har Inger Kraver vært øverste sjef ved Reuma Sol i tre og et halvt år. Hun skulle egentlig sittet i fire år, men fikk tilbud om en veldig interessant akademisk stilling hos sin gamle arbeidsgiver allerede i sommer.

– Ledelsen ved Høyskolen i Vestfold ga meg til og med permisjon før jeg ble ansatt. I tillegg var styret ved Reuma Sol greie, og lot meg gå et halvt år før tiden. Jeg har en fireårs åremålstilling her, som ikke går ut før til sommeren. For meg er det viktig å understreke at tiden min på Reuma Sol har vært fantastisk og lærerik. Jobben har vært krevende, men vi har fått til et godt resultat, sier Inger Kraver.

Les også: På dugnad for Reuma Sol – se video

Styreleder i driftsselskapet, Lars Erik Holmeide, kommer til å jobbe en uke i måneden som arbeidende styreleder. I denne tiden blir økonomisjef Harald Halvorsen fungerende direktør.

– Vi i styret er veldig fornøyd med jobben Inger Kraver har gjort. Nå skal vi bruke god tid på å finne hennes etterfølger. Vedkommende må ha helsefaglig bakgrunn, men vi skal som sagt bruke en tid på å finne de andre kvalifikasjonene vi er ute etter. Det kommer ikke til å bli lyst ut noen stilling i løpet av første halvår i 2011, forteller Lars Erik Holmeide til Vikingposten.

Styrelederen innrømmer at Kraver fikk en litt annen oppgave enn de hadde tenkt da hun ble ansatt. Kraver skulle hatt langt mer fokus på utviklingen av helsebiten, men fikk fullt fokus på driftsutgifter og –inntekter.

– Selv om jeg flytter hjem til Norge og jobben ved HiVe, kommer jeg til å følge godt med på hva som skjer på Reuma Sol. Jeg har fått en stilling som innebærer at jeg får en del midler til forskning. Kanskje jeg kan bruke noe av dette mot Reuma Sol. Når jeg begynte her for tre og et halvt år siden hadde jeg et mål om å få sett litt av Spania. Men det er det ikke blitt mye tid til. Dette skal jeg ta igjen når jeg begynner i ny jobb. Det blir mange ferieturer ned hit, sier Kraver.

►Hele saken kan du lese i denne ukens Vikingposten som kan lastes ned gratis her fra klokken 15.00