Dette skulle bli Torreviejas spa-anlegg

Arbeidene stanset i 2006. Arkitektonisk juvel forfaller.

Spaniaavisen

Publisert 24. april 2010 08:38

TORREVIEJA

Et originalt utseende byggverk fra den japanske arkitekten Toyo Ito, står uferdig i strandkanten ved Laguna de Torrevieja. Årsaken er et mulig brudd på kystlovens bestemmelser.

Bygningene – el Parque de la Relajación – skulle etter planen bli et SPA-anlegg. Tre bygninger var opprinnelig på tegnebrettet, men bare én er fullført. I 2006. Siden har ingen ting skjedd.

Her kan du gratis laste ned siste utgave av Vikingposten BOLIG

Kystmyndighetene beordret stans i byggingen allerede i 2004, men avisen El Pais melder at kommunestyret den gang ikke gjorde noe i sakens anledning.

Saken er igjen blitt aktuell etter at arkitekten Nathalie Gidrón stiller ut bilder på en pub i Alicante, som viser forfallet av bygningen. Den er bygget av tre, som en snegle, dekket med kobber. Kobberlaget er blitt delvis borte, og treverket under er ødelagt som følge av fuktighet. Gidrón anser bygningen som én av dette århundrets juveler.

Her finner du boliger til leie

Administrasjonen i Torrevieja kommune har endret planene etter beordringen om stans av byggingen ble mottatt. De nekter for at prosjektet forfaller. Andre politiske grupper ber om at landområdet settes tilbake til sin opprinnelige stand.

I dag fremstår sneglen som et skrekkens monument uten mål og mening.

PS! Arkitekt Toyo Ito tegnet Vestbanen i Oslo der Fredssenteret i dag finnes i 2002 og det nye Deichmanske biblioteket i 2008.