Dette møter strandgjester i Orihuela Costa

Klager til kommunen - misfornøyd med svaret.

Spaniaavisen

Publisert 13. oktober 2015 05:45

ORIHUELA COSTA

Det er over to uker siden La Federación de Asociaciones de Orihuela Costa, som samler flere lag og foreninger langs Orihuela-kysten, sendte en klage til kommunen på algeansamlinger og mangel på renhold på strendene.

De var bekymret for dårlig lukt og alt skrotet på strendene før langhelgen mellom 9. og 12 oktober.

– Vi sendte en henvendelse 24. september, hvor vi ba om at strendene ble rengjort før langhelgen, da det var ventet storinnrykk, sier Tomás Moreno, talsmann for FAOC, til Informacion.

– Vi sendte ny henvendelse to dager før helligdagene, også den forble ubesvart, sier han videre.

Les også: Her kan du bli med på bøy og tøy ved strandkanten

Byråd med ansvar for strendene i Orihuela, Sofía Álvarez (PP), sa til Informacion at situasjonen var en konsekvens av uværet og at det ikke er høysesong nå og at hun ikke ønsker å fjerne algene.

– Strendene er ikke noe svømmebasseng, de er en del av naturen, sier hun.

Hun hevder videre at situasjonen ikke er unik for Orihuela, men at det er slik langs hele kysten. Hun sier også at algene er viktige for å regenerere sand på strendene.

FAOC har forståelse for at sanden må regenereres, men med det store innrykket av turister disse dagene mener de at deler av strendene kunne vært rengjort før helligdagene. Talsmannen hevder at strendene La Glea, Aguamarina og Barranco Rubio var helt ufremkommelig på grunn av algene.

– Det var til og med umulig å spasere, langt mindre legge ut et håndkle for å sole seg, sa han

Tomás Moreno har héller ikke sans for byrådens unnskyldning om at det ikke er høysesong. Han sier at i Orihuela Costa er det turister året rundt. På La Zenia og Campoamor er det for eksempel strandbarer åpne hele året på grunn av den store turistmengden, hevdet han.