Jandia-stranden på Fuerteventura. Foto: Canary Islands Tourism
REISE

Dette kan du oppleve på Kanariøyene på budsjett

Høy rente og lav kronekurs gjør at mange nordmenn må redusere reisebudsjettet under årets utenlandsferie.


KANARIØYENE

For alle som reiser til Kanariøyene i sommer finnes det likevel mange budsjettvennlige opplevelser som bidrar til å holde kostnadene på et minimum.

Ifølge Virkes Reisepuls-undersøkelse skal 49 prosent av nordmenn som planlegger sommerferie reise utenlands i år. Ikke overraskende står Spania og Kanariøyene høyt på ønskelisten, men sør i Europa gjør kronekursen sitt til at ferien kan bli unormalt kostbar.

For de mange som skal til Kanariøyene i sommer, finnes det likevel en rekke aktiviteter som kan redusere reisekostnadene – og som samtidig ikke setter en brems på feriestemningen. Her er tipsene som strekker feriebudsjettet litt lenger:

Hva er bedre enn å ta på seg dykkermaske og snorkel og fordype seg i en mektig undervannsnatur? Stranden Los Cancajos på La Palma har svart sand og rolig overflate. Denne stranden er perfekt for familier, eller de som vil ha en trygg og god førsteopplevelse under havets overflate. Det samme gjelder for Playa Grande de Las Canteras på Gran Canaria, hvor korallene er fargerike og vannet krystallklart.

Strender er ikke bare egnet for å trimme brunfargen. De er også perfekte for en picnic i solnedgangen. Playa de Abama på Tenerife og Jandia-stranden på Fuerteventura er som skapt for en picnickurv fylt med godsaker fra nærmeste butikk. Det koster ikke stort med noe godt i glasset og litt fingermat. Glem heller ikke Kanariøyenes minste øy, som også er den minst befolkede. Her er strendene i stor grad urørte, som for eksempel Playa de Las Conchas.

Kanariøyenes vulkanlandskap og varierte terreng lokker til seg klatrere fra hele verden. Nybegynnere vil finne lett tilgjengelige og enkle klatreutfordringer på Famaraklippene på Lanzarote. For mer erfarne klatrere er Arico på Tenerife en klatreopplevelse man aldri glemmer. Her kan man forsere over 500 sammenhengende klatreruter, hvorav de fleste er kategorisert som middels vanskelige.

Alle de åtte Kanariøyene har enestående natur, og hver øy har sin egen unike karakter. Den beste måten å utforske naturen på er til fots på de mange turstiene som finnes. Spanias høyeste fjell, Teide, ligger på Tenerife. Her kan man vandre i vakre omgivelser i bratt terreng. I nærheten av Teide finner du også turområdet Paisaje Lunar, som betyr månelandskap på spansk. Her finner man dramatiske fjellformasjoner som minner om månens landskap.

En 40-minutters fergetur fra Tenerife ligger den litt roligere øya La Gomera, et botanisk paradis med regnskog, dype canyons og frodig landskap. Øya har blitt erklært et verdensarvsted av UNESCO takket være sitt rike biologiske mangfold.

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.