Dette er Spanias mathovedstad i 2022

Har mye å feire.

ANDALUCÍA

Sanlucar de Barrameda, med beliggenhet ved munningen av elven Guadalquivir i provinsen Cádiz sør i Spania, er en by med en rik kulturell og arkitektonisk arv, mye takket være beliggenheten langs den gamle handelsveien til Amerika.
Området var vitne til Columbus' tredje reise og ankomsten av ekspedisjonen til Magallanes og Elcano. I 2022 feirer man faktisk femhundreårsjubileet for den første jordomseilingen (1519-1522)!

Men det er ikke bare 500 års jubileet som feires i år! Sanlucar har nemlig blitt utnevnt til den nye spanske gastronomihovedstaden for 2022.

Og det er ikke uten grunn at valget falt nettopp på denne byen!

Fønikere, romere og arabere har alle oppholdt seg i området og har i høy grad påvirket det lokale kjøkkenet. Og den kristne gjenerobringen førte til vinproduksjon. Men den gastronomiske revolusjonen stoppet ikke der. Etter å ha vært en av hovedhavnene for handel med Amerika og et startpunkt for mange utenlandsekspedisjoner, ble Sanlucars kjøkken nok en gang beriket med alle slags krydder, frukt og grønnsaker som nådde kysten før mange andre steder i den gamle verden. Paprika, tomater og poteter ga en enorm drivkraft til lokal mat og regionalt landbruk.

Sanlucars kongereke er en av monarkene i det regionale kjøkkenet, et lokalt produkt som har krysset grenser og erobret ikke bare ganene til tusenvis av besøkende som besøker byen hvert år, men også kjøkkenet til nasjonalt og internasjonalt kjente kokker, som nå inkludert dem i menyene deres som et femstjerners produkt. Casa Bigote, en målestokk innen lokal mat, innehaver av Bib Gourmand i Michelin-guiden og en sol i Repsol-guiden, er et utmerket sted å prøve dem enten kokte eller stekte.

En annen viktig element i markedsføringen av Sanlucar som gastronomihovedstad, er matmarkedet, det levende hjertet av gastronomien til Sanlucar. Det ble bygget på 1700-tallet og restaurert ved tre anledninger i det 19., 20. og 21. århundre. Markedet ble aktivt igjen i juni 2018 og har siden den gang vært et samlingspunkt for de kommersielle, vin- og gastronomiske aktivitetene i byen.
Den har tjuefire stands for fiskehandlere, tolv for slaktere, ti stands for frukt og grønnsaker, tre for dypfryste produkter, en krydderbutikk, en butikk som spesialiserer seg på oliven, konfekt ...

Det mest imponerende området er fiskeavdelingen, ikke bare fordi det er så mange, men også for produktene de har utstilt.

Dette og mye mer venter den besøkende som tar turen til denne idylliske Atlanterhavsbyen i 2022, ifølge Spanias turistavdeling.

 

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.