Las Conchas-stranden. Foto: Canary Islands Tourism
Reise

Dette er Kanariøyenes beste strender

Kanariøyene består av totalt 1500 kilometer kystlinje, og med rundt 500 strender å velge mellom er det gode muligheter for å finne en favorittstrand.


KANARIØYENE

Her er sju av de beste strandperlene på øygruppa.

En av de mest kjente strendene på Kanariøyene er Playa de Maspalomas på Gran Canaria, som kjennetegnes av sine gylne sanddyner. Andre ikoniske strender er Playa de Papagayo på Lanzarote, som er kjent for sitt krystallklare hav og Playa de Puerto Naos på La Palma som er lett gjenkjennelig på grunn av sin svarte vulkansand.

Men rundt om på øygruppen finnes det mange andre – og mer ukjente strender, som gjenstår å bli utforsket av mange nordmenn. Her er sju av de beste:

Playa Risco del Paso på Fuerteventura 
Playa Risco del Paso ligger på Jandía-halvøya på Fuerteventuras sørøstlige kyst. Stranden har hvit sand og krystallklart vann. På disse traktene blåser det ofte, særlig om sommeren, noe som tiltrekker seg de som elsker vannsport som vindsurf og kitesurf.

Playa Risco del Paso. Foto: Canary Islands Tourism

Las Conchas på La Graciosa
Las Conchas-stranden ligger på øya La Graciosa, som er Kanariøyenes minste øy. Stranden har gyllen sand og turkist hav, og man kan enkelt komme seg dit til fots eller på sykkel fra byen Caleta del Sebo.

Playa de Abama på Tenerife
Playa de Abama ligger i Guía de Isora på Tenerifes sørvestkyst, og er dermed den perfekte solnedgangsstranden. Dette er en koselig strand som ligger utenfor turisttråkket, og på klare dager har man til og med utsikt til naboøya La Gomera.

Playa Honda på Lanzarote 
La Honda-stranden ligger på Lanzarotes vestkyst mellom Puerto del Carmen og øyas hovedstad Arrecife. Det går en fin strandpromenade langsmed hele stranden, der man finner restauranter, kafeer, barer og butikker. Perfekt når man vil nyte det lokale kjøkkenet, eller slappe av med noe kaldt i glasset mens man nyter utsikten over Atlanteren.

Cala de Timijiraque på El Hierro
El Hierro lokker med en nærmest urørt strand som ligger bare noen meter fra Puerto de la Estaca. Her kan naturelskere nyte av denne svarte sandstranden, som er en favoritt blant surfere om vinteren og blant badegjester om sommeren.

Echentive på La Palma
Stranden Echentive ligger på La Palmas sørkyst, og har hele 275 meter med svart sand. Om du ikke vil gi deg i kast med bølgene, finnes det også fantastiske naturbasseng der du kan slappe helt av i det rene vannet.

Playa de Vueltas på La Gomera
Playa de Vueltas ligger i innrammet av klipper, noe som skåner den for vind og andre elementer. Vannet er derfor rolig og perfekt for snorkling og avslappende svømmeturer. Sanden er svart, hvilket er typisk for vulkanske øyer, og det finnes også en strandpromenade med kafeer og restauranter.

 

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.