Dette er fem av Spanias mest sjarmerende byer

Repsol-guiden ba leserne om hjelp i kåringen.

Spaniaavisen

Publisert 26. mars 2015 12:16

MADRID

Guía Repsol har nylig kåret de vakreste og mest sjarmerende landsbyene i Spania basert på tilbakemelding fra sine lesere på internett.

Her er de fem stedene som topper listen:

1. Albarracín
Denne middelalderlandsbyen topper listen over Spanias mest sjarmerende byer. Byen er spekket av middelaldersk historie, med vakre bygninger og smale pittoreske gater. Byens historie er annerkjent som en av Spanias viktigste kultur- og turistattraksjoner.

2. Santillana del Mar
Byen betraktes som en av Spanias viktigste kulturskatter, hovedsakelig på grunn av bevaring av bygningene, spesielt kirken Santa Juliana og tårnene Merino og Don Borja. Byen er også sjarmerende med sine brosteinsbelagte gater og blomster som pryder enhver balkong, samt nærheten til hulene Altamira.

Få nyheter fra Vikingposten og Spaniaavisen på din Facebook-side

3. Ciudad Rodrigo
Arkitekturinteresserte bør besøke denne byen med tanke på Plaza Mayor, katedralen og slottet som har stor monumental verdi.  

4. Pals, Girona
10 kilometer fra havet på en knaus omgitt av sletter ligger denne landsbyen spekket med gotisk historie. Utsikten fra middelalderbyen over rismarker og havet i horisonten er fantastisk.

5. Nerja, Málaga
Utsikten fra utsiktspunktet Balcón de Europa er verdt å besøke i denne byen i Málaga, som er omgitt av vakre strender og bukter for de som elsker havet. Forøvrig byr byen også på et historisk sentrum som er en nytelse å vandre i med smale gater og hvitkalkede hus. Verdt et besøk også de berømte underjordiske grottenene, fem minutter fra landsbyen.