- Dette er et ran, si fra til politiet at de kan komme...

Pengelens næringsdrivende gjorde alt for å komme i fengsel. Tror du han klarte det?

Spaniaavisen

Publisert 22. november 2012 07:59

MALAGA

En 35 år gammel spansk mann stormet inn i en lokal avdeling til banken La Caixa i Malaga denne uken.

Bevæpnet med en lang kjøkkenkniv og et balltre sa han til de ansatte i banken at dette var et ran, men han ville ikke skade dem eller stjele penger.

35-åringen hadde drevet eget firma som hadde gått konkurs, og han var helt blakk uten mulighet til å betale verken lån eller kjøpe seg mat. Derfor ønsket mannen å komme i fengsel for gratis kost og losji.

Leiebil ved alle flyplasser i Spania – fri KM – gratis norsk servicetelefon – prisgaranti. Se tilbudet her

Mannen ba personalet ringe politiet og si at han ranet banken. Etterpå satte han seg ned på en stol inne i banken og pratet rolig med personalet. Faktisk ble situasjonen så normal at de ansatte i banken fortsatte med sin vanlige jobb mens de ventet på politiet.

Politiet omringet banken, og ringte inn til en ansatt for å få snakke med bankraneren. De hadde da en spesialist i forhandlinger med seg. Men politiet fikk raskt rede på at bankraneren ville overgi seg umiddelbart, og at han ville sitte på kne med sine våpen lagt på et bord langt unna.

Få nyhetene på epost når de skjer – meld deg på vårt nyhetsbrev her. Tjenesten er gratis

Da politiet kom inn trengte de ikke ta på håndjern på mannen engang. Eneste han ønsket var en genser over hodet så ingen på utsiden skulle kjenne ham igjen.

Mannen ble raskt fremstilt for en dommer, og han håpet på en hard straff. Men dommeren slapp like godt mannen fri – med meldeplikt…