Dette er en liten kystperle

Bli med til Los Alcázares.

Spaniaavisen

Publisert 4. juli 2017 08:12

Los Alcázares er en liten og koselig by ved Mar Menor. Strandpromenaden er rolig siden det ikke finnes trafikk langs havet. Byen har mange fine statuer og vakre hus med spesielle detaljer.

Byen ligger like etter San Javier flyplass, og man ser rett over til La Manga. 

Langs stranda ligger flere koselige restauranter, slik som La Encarnación, som er hotellet Balneario La Encarnación sin restaurant. Dette hotellet er fra 1904, og det sies at noen av scenene i filmen Casablanca med Humphrey Bogart og Ingrid Bergman ble spilt inn her. Restauranten ligger på strandpromenaden mitt på Playa Manzanares, og har fantastisk utsikt over til La Manga. Noen kvelder tilbyr de også flamenco-oppvisning. 

Sett denne? Denne bagasjen ble for drøy for politiet på Alicante-flyplassen

En annen restaurant med fantastisk beliggenhet er San Antonio, som ligger ute i havet. Omgivelsene er vakre, men maten er av det enklere slaget. Club Nautico Mar Menor ved båthavnen ligger også vakkert til uti havet. Ellers er det en del koselige restauranter i gatene bak hotellet Balneario La Encarnación. 

Gatene er koselige og trange med små kafeer, og innimellom med fine hus med spesielle detaljer. For den rette opplevelsen anbefales det å gå langs den lange strandpromenaden, og bak i gatene på vei tilbake. Byen har flere fine statuer, og en av de mest kjente er ”Monumento al Pescador”, som ligger på stranda Playa del Espejo. Statuen viser en fisker som drar på et tomt fiskenett etter en hard arbeidsdag, og sammen med han står to havfruer ridende på sjøhester, som representerer de to havene Mar Menor og Middelhavet. Symbolikken er at de hjelper fiskeren å legge fisker i hans nett. 
Andre interessante severdigheter er flymuseet Museo Aeronáutico Muncipal som ligger på Avenida de la Libertadris. 

Trenger du tannlege, tolk eller taxi? Du finner all informasjon du trenger i vår bransjeguide her.

Byen har også et rikt utvalg med vannsportaktiviteter, som aktivitetspark uti Mar Menor med rutsjebaner og trampoline for barna. De leier også ut trøbåter, vannskuter og surfebrett for vindsurfing. Mar Menor er kjent for å være opptil fem grader varmere enn Middelhavet, langgrunt og med lite bølger. Dette gjør strendene barnevennlige uten fare for farlige strømmer, eller store bølger. 

Byene langs Mar Menor på fastlandet ligger i le for nordavinden, og det er lunt og godt å gå her om vinteren.